LJEPOTA I NJEGA

Lijek za ispucale pete

Najbolji kućni pripravci za "liječenje" ispucalih peta podrazumijevaju moćne hranljive kreme koje se nanose prije spavanja

Spriječite da vam pete budu suve i ispucale. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

3.12.2018

Da abiste spriječili da vam pete budu suve i ispucale, najbolje je da ih na odgovarajući način hidrirate i stružete. Ali, ako su već ispucale, postoji niz načina na koje se možete riješiti ovog problema, i to bez odlaska kod pedikira. 

Najbolji kućni pripravci za "liječenje" ispucalih peta podrazumijevaju moćne hranljive kreme koje se nanose prije spavanja. Vazelin, lanolin, ši i kakao puter pokazali su se odličnim sredstvima za njegu peta, pod uslovom da ih pravilno nanosite.

Nekim od njih premažite pete uveče, neposredno prije odlaska u krevet, a preko nazujte čarape, i to bijele. Naime, one u boji mogu da ostave fleke na stopalima!

Jednostavno sredstvo za njegu suhih i ispucalih peta u kućnim uslovima jeste turpija. Uz pomoć nje skinite naslage suhe kože, a potom, za postizanje boljih i bržih rezultata, dobro namažite stopala odgovarajućom kremom ili uljima kao što su kokosovo ili bademovo. Koža će poslije njih biti meka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.