LJEPOTA I NJEGA

Eterična ulja su prirodni dezodorans

Nekoliko kapi stavljenih na kožu odmah nakon tuširanja, dat će tijelu veoma prijatan miris

Sprečavajući prekomjerno razmnožavanje mikroorganizama. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

26.12.2018

Zbog pretjeranog korišćenja industrijskih mirisa i dezodoransa došlo je do prestanka prepoznavanja mirisa tijela, a oni su važan indikator psihičkog i fizičkog stanja, imunog sistema, intoksikacije organizma.  

Da bi se stvorio određeni prijatan miris koji će pozitivno djelovati i na zdravlje dovodeći ga u stanje ravnoteže, mogu poslužiti razne prirodne mješavine eteričnih ulja.

Nekoliko kapi stavljenih na kožu odmah nakon tuširanja, dat će tijelu veoma prijatan miris, a u zavisnosti od izbora ulja, smirit će ili aktivirati nervni sistem, štititi i poboljšati cirkulaciju.

Ta će ulja također djelovati i kao snažan prirodni dezodorans, sprečavajući prekomjerno razmnožavanje mikroorganizama, a time i pojavu neprijatnog mirisa. Ako se sluša priroda organizma i poštuju njegove potrebe, ljetni period sam po sebi utjecat će na njegovo čišćenje i kvalitetnije funkcioniranje.

Pomaže i obilje svježeg voća, povrća, bogatstvo vitamina, minerala i enzima. Veoma efikasno višestruko čišćenje organizma postiže se uz pomoć lubenice. Lubenica djeluje kao prirodni dezodorans, izvanredno čisti bubrege od višegodišnjih naslaga, poboljšavajući funkciju bubrega, utječe direktno i indirektno na čišćenje i bolju funkciju zglobova i kičme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.