RIJEČ STRUKE

Šta je radiovalna hirurgija

Metoda je beskrvna, sigurna i toliko elegantna da pacijenti nemaju osjećaj da se podvrgavaju hirurškoj intervenciji

Intervencija bez skalpela. Wearebody Beautiful

Zejna Velagić

18.5.2023

Radiovalni aparat sastoji se od uređaja koji proizvodi radiofrekventnu struju. Radiovalna hirurgija je najnoviji način izvođenja hirurških intervencija bez skalpela. Ovim putem se uklanjaju bradavice i druge izrasline na koži i sluznicama te minimalno traumatizira tkivo pa samim tim dovode do lakšeg i boljeg zarastanja rana, što rezultira skoro neprimjetnim ožiljcima.

Smanjenje stresa

Metoda je beskrvna i sigurna i toliko elegantna da pacijenti nemaju osjećaj da se podvrgavaju hirurškoj intervenciji, što je od presudnog značaja za smanjenje stresa i osjećaj komfora pacijenta.


Zejna Velagić. Avaz

Ovo je idealna metoda za odstranjivanje benignih tumora na koži kao što su: fibromi / viseće bradavice, virusne bradavice, kondilomi / virusne bradavice spolovila kod žena i muškaraca, seboreičke keratoze, pigmentirani madeži, hemangiomi / crveni madeži, prošireni kapilari, mollusca contagiosa, solarne keratoze, granuloma pyogenicum, lojne ciste, epidermoidne ciste, benigni tumori porijeklom od znojnih žlijezda, milie, nakupine masnih naslaga na očnim kapcima...

Koliko tretmana

Medicinskim preparatima se obriše koža na kojoj se radi uklanjanje. Ubrizgava se lokalni anestetik po potrebi. Nakon toga se pristupi uklanjanju određene kožne promjene, odnosno po potrebi više njih, u jednom tretmanu. Za svaku izraslinu tretman traje nekoliko sekundi do nekoliko minuta.

U većini slučajeva dovoljan je jedan tretman. Rezultati su vidljivi odmah.

Korištenje anestetika

U većini slučajeva prije tretmana se pod kožu ispod izrasline koja će se ukloniti ubrizgava anestetik, što omogućava bezbolan tretman. Onda kada je izraslina veoma mala i kada će ubrizgavanje anestetika uzrokovati istu nelagodu kao sam zahvat, anestetik se ne koristi ili se koristi u obliku spreja ili anestetske kreme. Odmah nakon tretmana može se nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.