NOGOMET

ČELIK JUNIOR NEZAUSTAVLJIV Nakon Iskre i Viteza, "palo" i Žepče

Golmani Hodžić i Bećiragić zabilježili sjajne intervencije

Autor:D. Pa.

19.9.2015

Seniori zeničke škole rukometa "Čelik Junior" danas su odigrali još jednu pripremnu utakmicu, te ostvarili treću pobjedu u nizu. Protivnik mladih nezaustavljivih mladića bio je prvoligaš, prošlogodišnji konkurent za prvo mjesto u ligi, rukometni klub "Žepče".

Zeničani su sjajno otvorili utakmicu, a koja se punih 60 minuta odvijala u njihovu korist. Time su ovi mladi momci pokazali da su apsolutno spremni parirati i ekipama sa velikom tradicijom, a koji su uz to favoriti za prvo mjesto.

Žepče je ispraćeno kući sa deset golova razlike, a u ekipi domaćih koju sačinjavaju svi igrači iz Zenice priliku da pokažu svoje kvalitete dobili su svi igrači.

- Vrlo je važno napomenuti da su mladi golmani Harun Hodžić (2000.) i Kenan Bećiragić (2001.) zabilježili desetine sjajnih intervecija, te su veliki dijelom zaslužni za sjajan rezultat seniorske ekipe Čelik Juniora. Pored njih, tu je i golman Vidimlić Kemal koji je još jednom pokazao da je odličan u svome poslu, ali smo također mišljenja da su svi igrači, svako na svoj način, doprinjeli odličnim rezultatima našeg kolektiva u posljednje vrijeme, a koji će nam definitivno biti vjetar u leđa tokom takmičenja u Prvoj ligi BiH – poručili su iz stručnog štaba Zeničana.

Mlade Zeničane očekuje još mnogo prijateljskih susreta prije zvaničnog starta u Prvoj ligi.
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.