LIDERSKA POZICIJA

JU „Apoteke Sarajevo“ najveći je javni apotekarski lanac u FBiH

JU „Apoteke Sarajevo“, koja građanima stoji na raspolaganju 24 sata na dan, osigurava rad 11 dežurnih apoteka

Informativni centar. Avaz

Z. K.

26.9.2023

Javna ustanova (JU) „Apoteke Sarajevo“ najveći je javni apotekarski lanac u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji već decenijama posluje na temeljima društveno odgovorne ustanove, stavljajući u fokus zadovoljnog pacijenta/kupca kao krajnjeg korisnika u lancu vrijednosti.

Širok asortiman lijekova, pomoćnih ljekovitih sredstava, medicinskih sredstava, magistralnih pripravaka, galenskih pripravaka, anatomskih, ortopedskih i sanitetskih pomagala, kozmetičkih proizvoda, kao i kontinuirano razvijanje i jačanje uslužne djelatnosti, osiguravaju JU „Apoteke Sarajevo“ lidersku poziciju u apotekarskoj djelatnosti na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine.

7 poslovnih jedinica

JU „Apoteke Sarajevo“ djeluje putem 47 apoteka, strateški raspoređenih na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona. U Kantonu Sarajevo na usluzi svim sugrađanima je 11 dežurnih apoteka, u svakoj općini po jedna ili dvije apoteke, što ostavlja mogućnost izbora najbliže poslovne jedinice, u kojoj uvijek možete dobiti stručni savjet i obaviti potrebnu kupovinu.

Dugogodišnja tradicija, uspješno poslovanje, stručan farmaceutski kadar, dostupnost pacijentima/kupcima na velikom broju lokacija i mnoge druge prednosti doprinijeli su izgradnji svima dobro prepoznatljivog korporativnog brenda.

JU „Apoteke Sarajevo“, kao jedina apotekarska ustanova u Kantonu Sarajevo koja građanima stoji na raspolaganju 24 sata na dan, osigurava rad 11 dežurnih apoteka, a to su: Apoteka Baščaršija, Apoteka Marijin Dvor, Apoteka Novo Sarajevo, Apoteka Dobrinja, Apoteka Vogošća, Apoteka Ilidža, Apoteka Ilijaš, Apoteka Hadžići, Apoteka Hitna, Apoteka Kovačići i Apoteka Otoka.

Iako poslovanje dežurnih apoteka nema ekonomsku isplativost te iziskuje rad velikog broja stručnih timova u noćnim smjenama i za vrijeme praznika, ovim primjerom želi se staviti akcent na društvenu odgovornost ustanove, odnosno istaći koliko je zaista važno sugrađanima biti na raspolaganju kad god im se za to ukaže potreba. Upravo ovakav pristup Javnu ustanovu „Apoteke Sarajevo“ izdvaja od mnogobrojne konkurencije privatnih apotekarskih lanaca.

S težnjom da stručna pomoć bude dostupna svima, ne samo u Kantonu Sarajevo već na području cijele Bosne i Hercegovine, Javna ustanova „Apoteke Sarajevo“ na raspolaganje, već dugi niz godina, stavlja broj informativnog Call centra (033/22 33 99). Pozivom na ovaj broj svi oni kojima je potrebno mogu dobiti informacije o lijekovima i proizvodima, njihovoj pravilnoj primjeni, kontraindikacijama, nuspojavama, interakcijama s hranom ili drugim lijekovima, kao i samoj dostupnosti traženog u apotekama, ili jednostavno stručnog savjeta.

Informativni Call centar dostupan je sugrađanima 24 sata dnevno na broj telefona 033/22 33 99 i prava je adresa na koju se možete obratiti ukoliko želite dobiti detaljnu ili dodatnu informaciju o lijekovima, medicinskim sredstvima, dijetetskim suplementima, kozmetičkim preparatima i drugim proizvodima koje možete nabaviti u apotekama.

Broj poziva

Znanje, stručnost i višegodišnje iskustvo farmaceuta informativnog (Call) centra rezultat su svakodnevno rastućeg broja poziva, ali i zadovoljnih pacijenata. Stručni kadar Javne ustanove „Apoteke Sarajevo“ ulaže maksimum kako bi odgovorio svim izuzetno kompleksnim zahtjevima tržišta, te svojim stručnim i specifičnim znanjima, dugogodišnjim iskustvom, kvalitetnim i efikasnim preparatima ostvaruje i njeguje odnos povjerenja sa svojim pacijentima/kupcima.

Dežurne apoteke. Avaz

Kontinuirana edukacija i stručno usavršavanje farmaceuta omogućava im da su uvijek u toku s najnovijim trendovima u oblasti zdravstva i farmacije, a sve s ciljem pružanja što bolje i stručnije pomoći pacijentima/kupcima, ali i promoviranju zdravlja i zdravog načina života.

Oslanjajući se na struku i profesionalno znanje, farmaceuti JU „Apoteke Sarajevo“ su sposobni odgovoriti na vaša pitanja precizno i profesionalno.

"Online farmaceut"

JU „Apoteke Sarajevo“ je svim zainteresiranim osobama omogućila uslugu „online farmaceut“, s težnjom da doprinese zdravom načinu života, prevenciji zdravstvenih tegoba, kao i da pruži informacije i podršku u vezi s terapijom i upotrebom lijekova, kozmetike i dijetetskih suplemenata ili pružanja odgovora na delikatna pitanja.

Usluga „online farmaceut“ je dostupna na internet-stranici JU „Apoteke Sarajevo“ www.apoteke-sarajevo.ba. Usluga je u potpunosti besplatna i dostupna svim zainteresiranim osobama. U okviru ove usluge, davanje odgovora predstavlja besplatan stručni savjet, koji nije obavezujući, već isključivo pomaže korisniku u donošenju odluke. Stručni odgovor farmaceuta je baziran na postavljenom pitanju i raspoloživim informacijama koje šalje korisnik usluge. U vezi s tim, odgovor je informativnog karaktera i nije zamjena za posjetu ljekaru, odnosno farmaceutu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.