REGION

Podgorica: Protest građana zbog sigurnosne situacije u zemlji

Srna

7.4.2018

Grupa građana nezadovoljna sigurnosnom situacijom u crnogorskim gradovima, organizirat će večeras u Podgorici protest pod nazivom "Za život bez straha".

Organizatori su najavili da je njihov zahtjev sigurnost koju garantira Ustav, da građani bez straha izlaze na ulice.

Protest počinje okupljanjem ispred zgrade Skupštine Crne Gore u 18.00 sati, poslije čega će učesnici u mirnoj šetnji obići Ministarstvo unutrašnjih poslova i zgradu Vlade, a bit će završen na Trgu nezavisnosti.

Organizatori okupljanja podsjetili su da se u prva tri mjeseca u Crnoj Gori dogodilo 12 eksplozija, šest napada vatrenim oružjem, da su povrijeđene četiri, a ubijene tri osobe.

- Zbog stalnih ubistava i podmetanja eksploziva koji su postali crnogorska svakodnevica, sve veći broj građana Crne Gore osjeća duboku ličnu, pravnu, imovinsku i svaku drugu nesigurnost - naveli su organizatori.

Grupa samoorganiziranih građana zabrinuta za ličnu i sigurnost svojih porodica, kao i za opću sigurnost, pozvala je građane da izađu na miran protest, jer nadležni organi ne preduzimaju efikasne mjere protiv atmosfere straha u kojem ubistva i eksplozije postaju navika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.