REGION

Vlada Crne Gore o Trampovoj izjavi: Prijateljstvo sa SAD je snažno i trajno

Antenam.net

19.7.2018

Vlada Crne Gore je, uvažavajući interesiranje brojnih domaćih i inozemnih medija da se odredi u vezi s jučerašnjom izjavom predsjednika SAD Donalda Trampa datoj u intervjuu TV FOX, razgovarala o tome na današnjoj sjednici. 

- Crna Gora je ponosna na svoju historiju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije. Zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i porodica. Država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom svijeta, zajedno s američkim vojnicima u Afganistanu - navode iz Vlade, a prenosi "Antenam".

Kako dodaju, Crna Gora gradi prijateljstva, a nijedno nije izgubila.

- Ujedno, sposobni smo hrabro i odlučno braniti i odbraniti sopstvene nacionalne interese. U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj mjeri baštinite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokratije. Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno - navode iz Vlade.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.