PODŠKA

Pompeo pisao Đukanoviću: Crna Gora je prijatelj SAD, ali i važan partner

Kao prvi državni sekretar SAD koji je posjetio Vašu zemlju, osjećam naročito snažnu povezanost sa Crnom Gorom i nadam se da ćete Vi i narod Crne Gore prihvatiti naše molitve i našu podršku u ovim teškim vremenima, naveo je Pompeo

Pompeo i Đukanović: Još jača suradnja. Agencije

Avaz.ba

28.4.2020

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majkl Pompeo (Mike)  uputio je u ime predsjednika Donalda Trampa (Trump), pismo zahvalnosti predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću za telegram saučešća povodom žrtava izazvanih pandemijom novog koronavirusa, prenosi TV Crne Gore.

Pompeo: Podsjetio na staru izreku koja kaže da kada se nađeš u krizi saznaš ko su ti prijatelji. Agencije

- Kao prvi državni sekretar SAD koji je posjetio Vašu zemlju, osjećam naročito snažnu povezanost sa Crnom Gorom i nadam se da ćete Vi i narod Crne Gore prihvatiti naše molitve i našu podršku u ovim teškim vremenima. Takođe, želim da prenesem da najiskrenije cijenimo pomoć Vlade Crne Gore u povratku naših državljana u Sjedinjene Američke Države. Omogućili ste da se gotovo 100 državljana SAD sa zakonitim stalnim nastanjenjem u Crnoj Gori bezbjedno vrati svojim domovima i porodicama. Saveznici jedni drugima pomažu kada nastupi vrijeme potrebe. Stoga ponosno prilažemo 300.000 USD u zdravstenoj pomoći i 15.000 USD u medicinskoj opremi za borbu protiv epidemije COVID-19 u Crnoj Gori. Ova nova pomoć učvršćuje dugoročno investiranje SAD u Crnoj Gori koje ukupno iznosi više od 332 miliona USD i uključuje više od milion dolara za zdravstvo. Takođe nam je veliko zadovoljstvo što smo svjedoci da američke firme aktivno pojačavaju aktivnosti kojima pomažu Crnoj Gori u zdravstvenom sektoru - naveo je Pompeo.

On je podsjetio na staru izreku koja kaže da kada se nađeš u krizi saznaš ko su ti prijatelji. 

- Crna Gora nije samo prijatelj Sjedinjenim Američkim Državama, već i važan partner koji poštuje svoje obaveze u suočavanju sa velikim brojem različitih opasnosti po regionalnu i globalnu sigurnost. Radujem se produbljivanju partnerstva između Sjedinjenih Država i Crne Gore u zajedničkom djelovanju sa ciljem da se pobijedi COVID-19 i povrati bezbjednost i prosperitet za naše narode - zaključuje se u pismu američkog državnog sekretara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.