REAKCIJE

Đukanović: Knežević je nedostojan protivnik, ni on, ni iko na planeti nije bio u situaciji da sa mnom priča o diobi profita

Milo Đukanović. Agencije

Antenam.net

14.2.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović okarakterizirao je Duška Kneževića kao nedostojnog protivnika, dodavši da ga dužnost koju obavlja obavezuje da se oglasi i povodom čovjeka koji, bježeći od zakona, spas od odgovornosti traži u politizaciji. 

Đukanović je, gostujući u emisiji "Ukrštene riječi" na Prvoj televiziji, dodao da je Kneževića iskoristila grupa partija, medija i NVO i one, po mišljenju predsjednika države, sada vode akciju čiji je cilj staranje atmosfere za vaninstitucionalnu smjenu vlasti, prenosi Antenam.net.

Slučaj Atlas" Đukanović vidi kao nastavak "duvanske afere", slučajeva S.Č. Telekom, snimak... Naglašava da je, vremenom, meta inspiratora tih afera strateški pravac državne politike i da su se u tu igru umiješali i neki centri moži van Crne Gore. 

Đukanović kaže da ne razmišlja o podnošenju ostavke, jer bi time napustio kontinuitet borbe za vrijednosti za koje se zalaže dvadeset godina.

Đukanović je kazao da je platio "navodni" dug sa kartice Atlas banke i podnio tužbu za nadoknadu štete, uvjeren da će je lagano dobiti. Dodao je da nije želio da, do presude, taj dug postoji i kao navodni.

Odgovrajući na pitanje kojim je poslovnim rezonom bio vođen da uzme kredit od Pireus banke i plati 100 hiljada eura kamate, Đukanović je izrazio sumnju da je iznos kamate tako visok, podsjetio da tada nije bio na funkciji i zaključio da je sve uradio po zakonu i moralno, što su bile jedine obaveze.

Demantirao je daje "tajni partner" Duška Kneževića u Meljinama i da mu je predsjednik Atlas grupe plaćao boravak u Dubaiu i Sen Tropeu. Podsjetio je da je mnogim biznismenima pomagao da investiraju van Crne Gore, jer je to dobro za crnogorsku ekonomiju. 

- Nikada niko nije plaćao moje račune, nikada niko nije plačao moje odmore- kazao je Đukanović komentarišući podsjećanje na Kneževićeve tvrdnje da mu je plaćao smještaj i druge usluge u hotelima.

"Ne postoji snimak da Duško Knežević ili bilo ko na planeti sa mnom razgovarao o diobi profita, zajedničkom biznisu ili nekretnini" - ustvrdio je Đukanović na pitanje da li je moguće da Knežević posjeduje takav kompromitirajući snimak.

Đukanović je potvrdio da je Duško Knežević plasirao partnerima iz Emirata laž kako je za njega morao da odvoji pet hiljada m2 u Kapital centru. 

Kazao je kako u početku nije vjerovao da je Knežević uradio tako nešto, no da mu je ambasadorka UAE to potvrdila. Nakon toga ga je pozvao, kazao mu "sve što misli o njemu i o takvom ponašanju". Dodaje da je tada shvatio kako se radi o "besprizornom prevarantu", a partneri iz UAE su ga izbcili iz posla, uz opasku da više ne žele da vide "tu spodobu" u blizini!

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.