PODGORICA

Đukanović: Crna Gora je pouzdan i odgovoran partner NATO-a

Sa današnjeg sastanka. Predsjedništvo Crne Gore

Avaz.ba

23.7.2019

Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO-a, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Sjeverne Makedonije, kao i prisustvo u misijama Alijanse, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru s komandantom NATO savezničke komande za transformaciju Andreom Lanatom.

Đukanović je kazao da je zadovoljan povodom posjete komandanta u trenutku kada Crna Gora s ponosom obilježava dvogodišnjicu članstva u Alijansi, prenosi Antenam.net.

- Crna Gora je u tom periodu, kao i tokom procesa pristupanja, prepoznala brojne šanse koje joj članstvo u tom klubu nudi, razumijevajući odgovornost članstva i prihvatajući da je to jedina pouzdana perspektiva stabilnosti jugoistočne Evrope - kazao je Đukanović.

U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera i odgovornu članicu koja promovira evropski i euroatlantski sistem vrijednosti na ovom dijelu kontinenta.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo završetkom procesa integracije Crne Gore u NATO i zahvalio na podršci Savezničke komande u realizaciji aktivnosti za pristupanje i integraciju nacionalnog sistema u NATO tokom protekle dvije godine.

- Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO-a, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Sjeverne Makedonije, i prisustvo u misijama Alijanse - zaključio je predsjednik Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.