CRNA GORA Vasilije Šundić osumnjičen za silovanje

Filmske scene u centru Podgorice: Mladić vezan lisicama pobjegao iz marice

Pobjegao je u blizini Blažovog mosta u centru Podgorice i policija traga za njim

A. Č. / Avaz.ba
30.10.2019 10:05

Za Šundićem policija traga dva dana

Foto: Analitika

Podgoričanin Vasilije Šundić pobjegao je prekjučer prilikom privođenja. Privodili su ga službenici policije kad je, vezan lisicama, uspio pobjeći iz marice.

Šundić je više puta privođen zbog različitih krivičnih djela. Pobjegao je u blizini Blažovog mosta u centru Podgorice i policija traga za njim.

Prema nezvaničnim saznanjima crnogorskih medija, inspektori su stegli obruč oko odbjeglog Podgoričanina i ubrzo se očekuje njegovo hapšenje. U potrazi za Šundićem pretražen je teren oko rijeke Morače, kao i širi dio centra, kuda je osumnjičeni mogao da pobjegne. 

Istragu o ovom slučaju, prema nezvaničnim saznanjima, vodi Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Šundić je uhapšen prekjučer ujutro prema nalogu višeg državnog tužioca u Podgorici nakon prijave da je počinio krivično djelo silovanje.

Šundić je 2014. godine dospio u javnost kad je optužio policijskog inspektora da mu je, navodno, u ime službe nudio 10.000 eura da zauzvrat „prepozna“ muškarce koji su, navodno, podmetnuli bombu ispred stana tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića. 

Nedavno je isto ponovio, samo je zaboravio koliku je cifru prvi put naveo pa je sada tvrdio da mu je policajac nudio 20.000 eura. Tužilac je njegov iskaz cijenio kao lažni, a inspektor je negirao Šundićeve tvrdnje. 

Ovaj Podgoričanin poznat je policiji i po krađama.

Šundić je 2016. osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora zbog dva bombaška napada na kuću Vuković u Tološima.

NA VRH