CRNA GORA

Šef Đukanovićevog kabineta odgovorio Krivokapiću: Predsjednik će braniti državu, a premijer samo svoju pobjedu na izborima

Srećom po budućnost Crne Gore, premijeru se bliži kraj u apostolskoj Vladi, za šta i ne treba djelovanje opozicije, kazao je, ozmeđu ostalog Miodrag Radović

Radović odgovorio Krivokapiću: Šta očekivati od čovjeka koji izjavljuje da bi lakše vladao da ne mora poštovati zakone. Arhiv

N. Aj.

27.6.2021

Kafanski rječnik trenutnog premijera Zdravka Krivokapića u najnovijem napadu na šefa države ne zaslužuje komentar, poručio je šef kabineta predsjednika Crne Gore Miodrag Radović.

- Ustvari, sve je rekao o sebi. Ipak, javnosti radi, osvrnut ćemo se ukratko na njegove banalne prijetnje, svojstvene onima što se junače kad zasjede u kafani. Da je pažljivije slušao šta je rekao predsjednik, možda ne bi toliko teturao u svojoj izjavi. Predsjednik je zapravo ponovio ono što je više puta već jasno saopštio - da ćemo braniti državu do posljednje kapi krvi - kaže Radović.

A Krivokapić je, podsjeća, 18. juna kazao da će pobjedu na izborima braniti po cijenu života.

Čuvanje partijskih tekovina i ličnih imovinskih kartona

- Dakle, predsjednik će braniti državu, a premijer samo svoju pobjedu na izborima. Ima razlike, zar ne. To i ne čudi, pošto je javno priznao da je "možda i to tačno da nije želio da Crna Gora postoji". Valjda zato i ponavlja neistine o praznoj kasi i prezaduženoj zemlji, i slične izmišljotine. Želimo da mu poručimo da neće ničija djeca ginuti da bi se čuvale partijske tekovine i bilo čiji lični imovinski kartoni - dodaje on, pišu crnogorski mediji.

Ali, kako navodi, ako treba i "ginut ćemo da bi sačuvali Crnu Goru od otvorenih velikosrpskih nasrtaja".

- Krivokapić im se do jučre beskičmeno bacao pod noge, sve dok ga nisu odbacili zajedno s njegovim porukama ljubavi Aleksandru i Ani. Ali, naravno to što su ga odbacili u Beogradu kao lažnog cara Šćepana malog ne znači da su ga omilili Crnogorcima. On i dalje servilno gleda put klerofašističke falange okupljene oko SPC-a, nadajući se da će ga oni spasiti. Kako god, premijeru, morat ćete svi da dignete ruke od Crne Gore, nije to vaša prćija - kaže Radović.

Jedna tužna priča

On postavlja još jedno pitanje premijeru Crne Gore, kako kaže, velikom Evropejcu.

- Da li smiješnim pokušajem prijetnje predsjedniku da ga tek čeka pravi poraz i pravično suđenje, šaljete ustvari poruku onom nezavisnom tužilaštvu i sudstvu koje namjeravate da kreirate izmjenama Zakona protivno mišljenju Venecijanske komisije? Ali, šta očekivati od čovjeka koji izjavljuje da bi lakše vladao da ne mora poštovati zakone.

Bilo kako bilo, premijer Krivokapić je uspio samo jedno. Ostat će upamćen u istoriji Crne Gore kao najneznaveniji premijer koji je vodio najgoru Vladu, čiji je jedini cilj bio uništenje sopstvene države, što nemarom, nesposobnošću i neznanjem, što lošom namjerom proisteklom iz mržnje prema sopstvenoj državi, njenoj nezavisnosti, narodu, građanskom konceptu, institucijama i demokratskom i ustavnom poretku. Srećom po budućnost Crne Gore, premijeru se bliži kraj u apostolskoj Vladi, za šta i ne treba djelovanje opozicije, jer on nema podršku ni svojih koalicionih partnera. O njegovom legitimitetu najbolje govori prazan kabinet i nepoštovanje koje mu ukazuju i najbliži saradnici. Sve u svemu, da nije smiješna, jedna tužna priča - zaključuje Radović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.