REGIJA

Dritan Abazović: Kreće digitalna transformacija Crne Gore

Na razvijanju ove platforme potpuno besplatno radi svjetski IT stručnjak Majkl Dikerson, bivši uposlenik Bijele kuće

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović. Arhiva

Piše: H. J. I.

26.7.2021

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je na svom Twitter profilu da uskoro kreće digitalna transformacija ove susjedne zemlje.

„Nova strateška dokumenta u oblasti digitalne transformacije i sajber bezbjednosti čija izrada je u toku treba da pokrenu promjene u ovim oblastima“ - ocijenjeno je na konsultacijama koje je organizovalo Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija CG u saradnji sa Privrednom komorom CG, a povodom Nacrta Analize stanja za potrebe izrade Strategije digitalne transformacije Crne Gore 2022-2026. i Nacrta strateških ciljeva Strategije sajber bezbjednosti Crne Gore 2022-2026, stoji na sajtu Vlade. 

Potpredsjednik Abazović se također zahvalio međunarodnom IT stručnjaku Majklu Dikersonu (Michael Mikey Dickerson), koji je pristao da radi s njima na ovom projektu potpuno besplatno. Zanimljiv je podatak da je Dikerson bio prvi administrator Digitalne usluge SAD koja je elitna tehnološka jedinicina smještena u Izvršnom uredu predsjednika Sjedinjenih Država.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.