KORISNI GRAĐANIMA

Na Digitalnom samitu u Podgorici predstavljeni proizvodi sa zapadnog Balkana

Tim iz BiH napravio je aplikaciju "E-klinika" koja građanima omogućava jednostavnije i brže zakazivanje pregleda

N. Aj. / Srna

Sa Digitalnog samita u Podgorici

Foto: Agencije


Na Digitalnom samitu u Podgorici predstavljeno je šest novih digitalnih proizvoda napravljenih na zapadnom Balkanu, a koja su nagrađena u okviru takmičenja "Balkaton 2.0", saopćeno je iz Vijeća za regionalnu saradnju (RCC).

Autori proizvoda kojima se digitalni svijet povezuje sa organskom hranom, poljoprivredom, prodajom, zdravstvom, uslugama prevoza, malim firmama i ekološki prihvatljivom plastikom, pobjednici su drugog "Balkatona", godišnjeg regionalnog takmičenja koje organizuje RCC, a finansira EU, čiji je cilj da se podstakne razvoj novih digitalnih rješenja, kao odgovora na svakodnevne izazove.

Rukovodilac Programskog odjeljenja RCC-a Maja Trendafilova rekla je da je ponosna što je ovo takmičenje donijelo šest izuzetnih proizvoda koji mogu biti korisni građanima i privrednim subjektima u regionu.

- Čestitam ovim mladim ljudima i želim im puno uspjeha u plasmanu proizvoda i njihovom budućem radu - istakla je ona, te pozvala zainteresirane mlade ljude, start-up kompanije, preduzetnike, centre digitalnih inovacija, naučne parkove, univerzitete, mala i srednja preduzeća i druge koji dolaze iz svih ekonomija zapadnog Balkana da sljedećeg proljeća učestvuju na trećem "Balkatonu".

Tim iz BiH napravio je aplikaciju "E-klinika" koja građanima omogućava jednostavnije i brže zakazivanje pregleda, a u isto vrijeme klinikama pomaže u svakodnevnom vođenju posla i nudim im mogućnost ulaska u novi svijet zakazivanja pregleda putem interneta.

Tim iz Srbije napravio je proizvod "Biofrost" koji nudi tehničko rješenje za izradu ekološki prihvatljive biorazgradive plastike od industrijske konoplje, dok je tim iz Crne Gore napravio aplikaciju "Pokupi.me" koja na jednoj platformi okuplja sve taksi firme i omogućava sigurnije i jednostavnije taksi usluge i za vozače i za klijente.

Više o temi Podgorica

OD 11. DO 13. OKTOBRA
Digitalni samit zapadnog Balkana u Podgorici
NA VRH

Podijeli članak na