SASTAO SE S HREBIČKOVOM

Đukanović: Važno da nova vlada bude proevropska i da se Crna Gora vrati na kolosjek

On istakao nadu da će Evropa nastaviti da nadograđuje svoju sigurnosnu strukturu na temeljima euroatlantizma i unapređuje svoju globalnu poziciju, što će, kako je naveo, Crna Gora slijediti kao i do sada

Milo Đukanović i Janina Hrebičkova. Predsjednik.me

E. Ć. / CDM

16.3.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadorku Republike Češke u Crnoj Gori Janinu Hrebičkovu sa kojom je razgovarao o aktuelnim geopolitičkim i unutrašnjim prilikama u Crnoj Gori.

Kako se u saopćenju iz Kabineta predsjednika Crne Gore navodi, sagovornici su razmijenili mišljenja o procesu formiranja nove vlade uz ocjenu ambasadorke o važnosti da vlada bude proevropska i koja poštuje činjenicu da je Crna Gora članica NATO. Ambasadorka Češke iskazala je zabrinutost u odnosu na sadašnju poziciju Crne Gore u procesu pridruživanja, i naglasila želju da se Crna Gora vrati na kolosjek.


Đukanović je na sastanku ambasadorkom Češke izrazio zadovoljstvo odličnim odnosima dvije države, kao i dostignutim razvojem međudržavne saradnje posljednjih godina. Predsjednik Crne Gore je istakao nadu da će Evropa nastaviti da nadograđuje svoju sigurnosnu strukturu na temeljima euroatlantizma i unapređuje svoju globalnu poziciju, što će, kako je naveo, Crna Gora slijediti kao i do sada.

Ambasadorka Hrebičkova je uz zahvalnost za susret naglasila lični osjećaj časti što je treći put u službenom angažmanu u Crnoj Gori, ali i kao prijatelj u ključnim trenucima još od referenduma, reformskog procesa Crne Gore koji je rezultirao članstvom u NATO i najnaprednijem putu ka EU.

Ona je iskazala zabrinutost u odnosu na sadašnju poziciju Crne Gore u procesu pridruživanja, naglašavajući želju da se Crna Gora vrati na kolosjek, za šta je potrebna politička volja EU i zemalja članica, ali i funkcionalna vlada i parlament u Crnoj Gori, pored institucije Predsjednika, i da traže način da pomognu u tome, prenosi CDM.me.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.