NOVI SAD

Motociklisti sa oznakama Noćnih vukova kao osiguranje skupa o SPC

Već osam godina nalaze se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država

Motociklisti sa oznakama Noćnih vukova kao obezbeđenje skupa o SPC. AntenaM

A. Č. / AntenaM

13.4.2022

Nekoliko bajkera sa oznakama grupe “Noćni vukovi” stajalo je večeras na ulazu u amfiteatar Spensa u Novom Sadu kao osiguranje skupa na kojem se promovira knjiga “Hibridni rat protiv Srpske pravoslavne crkve” (SPC).

Oni su parkirali motore ispred Spensa. Na jednom od motora su zakačene srpska i ruska zastava, a na drugom motoru je naljepnica sa oznakom “Noćnih vukova”.

Bliski Putinu

“Noćni vukovi” su organizacija za koju mediji navode da je bliska ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Oni se već osam godina nalaze se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.


Na jednom od motora je naljepnica sa oznakom “Noćnih vukova”. AntenaM

Kako su ranije prenijeli mediji, gostoprimstvo “Noćnim vukovima” je prije nekoliko godina uskraćeno u Poljskoj, Njemačkoj i Gruziji, i to zbog umiješanosti tih ruskih bajkera u konflikt u Ukrajini.


Ruske zastave

U samom amfiteatru gdje se održava promocija knjige okačene su također brojne ruske i srpske zastave, kao i simbol ruskog krsta.

Najavljeno je da će na promociji govoriti autor knjige Hadži Slobodan Stojičević, pukovnik Ilija Kajtez, potpukovnik Ljuban Karan, književnik Marko Tanasković. Organizator skupa je “Ujedinjenje”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.