OSJETLJIVA TEMA

Abazović: Moja želja je da ova Vlada stavi tačku na Temeljni ugovor sa SPC-om

Premijer sekularne države će se truditi da bude premijer svih građana, nezavisno da li su oni vjernici ili nisu i da na svakom pedlju ove zemlje bude sa ljudima, rekao je

Abazović, Porfirije i Joanikije. FACEBOOK

S. S.

12.5.2022

Ostajemo pri svojim prethodnim ugovorima kada je riječ o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Nikakva dramatizacija ovog pitanja ne postoji, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Premijer svih građana

On se sastao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

- To je obaveza države i nadam se da će se to završiti na pristojan i lijep način kao što je to bilo sa drugim vjerskim zajednicama. Moja želja je da ova Vlada stavi tačku na to i da idemo dalje - rekao je Abazović.

Na pitanje da li je u redu da se premijer sekularne države prisustvuje sastancima u vjerskim objektima, Abazović je odgovorio:

- Premijer sekularne države će se truditi da bude premijer svih građana, nezavisno da li su oni vjernici ili nisu i da na svakom pedlju ove zemlje bude sa ljudima. Kao što sam obilazio planine i sela, vrlo sam srećan kad obilazim crkve, džamije, katedrale - poručio je Abazović.

Univerzalne vrijednosti

Abazović se zahvalio mitropolitu Joanikiju na pozivu i čestitao svima koji slave Svetog Vasilija Ostroškog.

- Raduje me da Crna Gora ide putem pomirenja i pravde. Želim da svi građani promovišu mir, univerzalne vrijednosti. Svi dobronamjerni ljudi su više nego dobrodošli u Crnu Goru - rekao je Abazović.

Abazović je na sastanak u Donji manastir Ostrog došao u pratnji ministra pravde Marka Kovača i ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.