ADNAN STRIKOVIĆ

Poslanik SDP-a Abazoviću: Meni, Bošnjaku, muslimanu, spočitavati da mrzim Albance, mislim da ide ispod Vašeg i mog nivoa

Ja sam najosetljiviji kada mi neko spočitava mržnju, pogotovo kada mi spočita nacionalnu mržnju i da sam se sa nekim ujedinio u toj mržnji, kazao je Striković

Adnan Striković. SCREENSHOT

S. S.

19.8.2022

U toku je sjednica Skupštine Crne Gore gdje se raspravlja o povjerenju Vladi Dritana Abazovića, a poslanik SDP-a Adnan Striković kazao je da je jasno da je 43. Vlada završila svoju misiju i da je pala.

- Mislim da je bespredmetno raspravljati o tome da li Vlada koju ne podržava šest ili sedam parlamentaraca treba i dalje da funkcioniše - kazao je Striković.

Mišljenja je da Abazović nije bio spreman na uspjeh koji ga je zadesio.

- Današnja izjava me jako kao čovjeka pogodila. Ja sam najosetljiviji kada mi neko spočitava mržnju, pogotovo kada mi spočita nacionalnu mržnju i da sam se sa nekim ujedinio u toj mržnji. Meni, Bošnjaku, muslimanu, spočitavati da mrzim Albance, mislim da ide ispod Vašeg i mog nivoa. Ovo zaslužuje da izađete za ovu govornicu i da se izvinite. Nije u mom maniru, zato neću reći da treba da vas bude sram, ali Vas molim da izađete i povucite izjavu - poručio je Striković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.