"IMA NAS"

Novi protest ispred Skupštine Crne Gore zakazan za četvrtak u 20 sati

U saopćenju se navodi da je protest pomjeren zbog ogromnog broja zainteresovanih građana iz svih krajeva Crne Gore da prisustvuju još masovnijem protestu

Sa prošlog protesta ispred platoa Skupštine Crne Gore. Miraš Dušević / CDM

E. Ć. / Vijesti.me

15.11.2022

Organizacioni odbor Pokreta "Ima nas" saopćio je da će se planirani protest održati u četvrtak 17. novembra sa početkom u 20 sati ispred platoa Skupštine Crne Gore.

Prvobitno je bilo planirano da protest tog dana počne u 17 sati. U saopćenju se navodi da je protest pomjeren zbog ogromnog broja zainteresovanih građana iz svih krajeva Crne Gore da prisustvuju još masovnijem protestu Pokreta "Ima nas" i odbrani građanske, moderne, evropske Crne Gore.

- Građani su prisustvom na prethodnom protestu poslali poruku da neće dozvoliti rušenje ustavnog uređenja države i blokadu izbora sudija Ustavnog suda, a potpisima podrške građanskoj peticiji od preko 10.000 jasno ukazali da žele vanredne parlamentarne izbore, koje vide, kao jedini izlaz iz duboke krize u kojoj se naša država nalazi - piše u saopćenju.


Organizatori navode da je prošli protest pokazao snagu građanske Crne Gore i jasnu poruku građanki i građana Vladi koja je u tehničkom mandatu i tehhničkom premijeru da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva.

- Zato ćemo sa novog, još masovnijeg i brojnijeg skupa poslati snažnu poruku - Ima nas, a tek će da nas bude. Ne odustajemo sve dok se ne ispune naši zahtjevi koji su od krucijalne važnosti za dalju budućnost države i njenih građana - navodi se u saopćenju.

Na ovim protestima, kako dodaju, jasno žele da stave do znanja da ne žele vraćanje u aveti prošlosti.

- U koje nas guraju oni koji nikako da odu sa funkcija na kojima su, da shvate da se Crnom Gore ne može upravljati iz drugih država, već da epicentar odlučivanja bude u Crnoj Gori, da ne želimo da smo pod ničijim šinjelom, da želimo da gradimo i državu i društvo po mjeri građana i savremenih evropskih tekovima - piše u saopćenju organizacionog odbora Pokreta "Ima nas", prenose Vijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.