NEZADOVOLJNI PUTEM DRŽAVE

Protesti širom Crne Gore, blokiran saobraćaj u nekoliko gradova: "Neće nas zastrašiti pozivom na saslušanje"

Svima je jasno da je dalja institucionalna borba za zaštitu države i prava njenih građana samo varakanje koje je osuđeno na propast, rekao je

Blokade saobraćaja širom Crne Gore. RTNK

S. S.

15.12.2022

Grupa crnogorskih građana danas u podne je blokirala saobraćaj u Mojkovcu, Nikšiću i Cetinju, jer je, kako su kazali, nakon gaženja Ustava i stavljanja institucija u ruke proruskog utjecaja, njihova dužnost i obaveza braniti zemlju. U Mojkovcu je blokada završena oko 14 sati, na Cetinju u 14:30, a u Nikšiću  u 15 sati.

- Cetinjani su danas, na dva i po sata blokirali kružni tok na ulazu u grad, nekoliko stotina građana okupilo se kako bi, kako je ranije najavljeno, pokazali da je građanin i njegova volja i sloboda najviša svetinja - objavio je Cetinjski list.

"Čin kapitulacije"

Građani Crne Gore su poručili da nikome ne prijete ali da "upozoravaju izrode koji su se zaletjeli u veleizdaju da ih neće zastrašiti pozivanjem na saslušavanja u stanice policije."

- Svima je jasno da je dalja institucionalna borba za zaštitu države i prava njenih građana samo varakanje koje je osuđeno na propast. Naša je dužnost i obaveza braniti svoju zemlju i svoje pravo na opstanak - poručili su u saopćenju.

Ističu da ne prijete ali "upozoravamo izrode koji su se zaletjeli u veleizdaju da nas neće zastrašiti pozivanjem na saslušavanja u stanicama policije”.

- Oni koji su doveli u pitanje dalji opstanak države i narušili građanski mir držeći zemlju na ivici sukoba pokušavaju širenjem straha i hapšenjem zaustaviti legitimne građanske proteste dok spremaju potonji čin kapitulacije – uvođenje Crne Gore u Otvoreni Balkan, onako kako su je njihovi izdajnički ideološki preci anektirali 1918. karađorđevićevskoj Srbiji. Zato ćemo sutra u podne blokirati saobraćaj u Mojkovcu, Nikšiću i Cetinju da ih podsjetimo da je građanin i njegova volja i sloboda najviša svetinja koju smo spremni do zadnjega braniti. A oni neka dođu da snimaju svoju sramotu - poručuje grupa crnogorskih građana u saopćenju dostavljenom medijima.

Poštovanje Ustava Crne Gore

Organizacija Nikšićki perjanici podržava svaki vid borbe za Crnu Goru, kazao je predstavnik te organizacije Ilija Bojović.

On je pročitao zahtjeve koji se odnose na poštovanje Ustava Crne Gore.

- Nikšićki perjanici traže i stavljanje zabrane za potpisivanje ulaska u Otvoreni Balkan za minimum pet godina, otvaranje pitanja položaja pravoslavnih Crnogoraca, regulisanje državnih simbola, uvođenje nezavisne vanparlamentarne komisije radi kontrole procesa privatizacije kao i rada svih državnih organa od januara 2006. do januara 2023. godine. To je ono u čemu može da se pronađe svaki pošteni građanin Crne Gore - istakao je Bojović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.