UPALIO SE ALARM

Fajon i Šalenberg: Posjeta Crnoj Gori ne dolazi iz zabave, situacija je zabrinjavajuća

Ako se nastavi ova polarizacija, Crna Gora rizikuje da završi sa strane, umjesto na putu ka EU, istakao je savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije

Fajon i Šalneberg: Zabrinuti za stanje u Crnoj Gori. Antena M

E. Ć.

21.12.2022

Slovenska ministrica vanjskih poslova Tanja Fajon i savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksander Šalenberg (Alexander Schallenberg) borave u Crnoj Gori.

Na press konferenciji Tajon je poručila da su došli da pomognu, jer poznaju Crnu Goru, te da je situacija zabrinjavajuća, zbog čega se upalio alarm u toj državi.

- Krajnje je vrijeme da se reaguje. Očekujemo da će se u petak pokrenuti postupak za izbor sudija Ustavnog suda i da se taj postupak okonča do kraja januara - rekao je Fajon.

Ona je navela kako je, nakon sastanka, ipak optimistična. Dodala je da će, kada je riječ o Zakonu o predsjedniku, razmotriti saradnju sa Vladom koja bi bila uspostavljena na osnovu tog spornog zakona.

- Podržavamo Crnu Goru i zapadni Balkan. Crna Gora je najviše napredovala na evropskom putu, jasno vidimo vašu budućnost unutar Unije - istakla je Fajon.

Okupljenim novinarima se okupio i Šalenberg koji je rekao kako je vidljiva rastuća polaziracija među narodom.

Ovo nije posjeta iz zabave, nego dolazi uz jasno upozorenje. Ako se nastavi ova polarizacija, Crna Gora rizikuje da završi sa strane, umjesto na putu ka EU - naglasio je Fajon.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.