PREDSJEDNIK DRŽAVE

Đukanović: Crnoj Gori treba pomoć EU, čuli ste jučerašnje poruke

Poruke su jasne i nisu pretjerivanje, ni miješanje u unutrašnje poslove Crne Gore, naveo je Đukanović

Đukanović: Posljednji alarm. Screenshot

E. Ć.

22.12.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopćio je da je toj zemlji potrebna pomoć Evropske unije kako bi pokušala izaći iz duboke krize u kojoj se nalazi.

On je rekao kako su ministri EU jučer bili u Crnoj Gori povodom te krize, što potvrđuje partnersku odgovornost. Naveo je i da su tonovi bili adekvatni dubini problema koju imaju.

- Čuli ste poruke jučer da je ovo posljednji alarm. Poruke su jasne i nisu pretjerivanje, ni miješanje u unutrašnje poslove Crne Gore. Nadajmo se da će to svi razumjeti i podići nivo društveno političke odgovornosti - izjavio je Đukanović.


Komentarišući dešavanja oko konsultacija o mandataru i porukama iz EU Đukanović je rekao da je Demokratski front politička struktura koja sama saopćava da je njihov glavni grad Beograd, a predsjednik Putin. Govorio je i o stavljanju potpisa na Zaokn o predsjedniku, rekavši da potpisivanjem ispunjava svoju ustavnu obavezu, iako nema obavezu potpisati neustavni zakon.

- Autori neustavnog zakona bili su kreativni. Na samoj sjednici Skupštine donijeli su odluku i kako će ga proglasiti. Mislili su o svemu antiustavno. Mene neće imati za partnera u implementaciji neustavnog zakona - poručio je Đukanović.

Odgovarajući da li je moguće izabrati sudije Ustavnog suda Crne Gore do kraja januara je rekao da je moguće.

- Moguće je bilo i do sada. U igri su razni politički interesi. Nekada su užasno sebični partijski, nekada destruktivni. Ovo iskustvo nas opominje. Smatram da je potrebno dobre volje i odgovornosti prema drzavnim interesima.

Očigledna je namjera od tijesne parlamentarne većine da demonstrira da ih ne zanima Ustav i da preuzimaju vlast kako oni misle da treba. Mislim da je to udarništvo protiv ustavnog sistema Crne Gore. Nije vam jedan poslanik više dovoljan da zakonom mijenjate Ustav - istakao je Đukanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.