PRIMJETNA RAZLIKA

Bez organizovanog dočeka Nove godine u Podgorici, grad okićen simbolično

Tradicionalni "Podgorički Pazar", koji se održavao na Trgu nezavisnosti, otkazan je

Okićene podgoričke ulice. Anadolija

Anadolija

24.12.2022

Glavni grad Crne Gore - Podgorica, u odnosu na prethodne godine, znatno je manje okićen u susret novogodišnjim praznicima, a neće biti ni organizovanog dočeka Nove godine 31. decembra, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je prethodnih godina Podgorica bila među gradovima u regiji koji su na najbolji način oslikavali prazničnu atmosferu, ove godine je situacija znatno drugačija. Tradicionalni "Podgorički Pazar", koji se održavao na Trgu nezavisnosti, otkazan je, neće biti organizovanog dočeka Nove godine, a grad je okićen simbolično, imajući u vidu kako je izgledao prethodnih godina u ovo vrijeme.

Okićene podgoričke ulice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, nedavno je kazao da je za izostanak organizacije "Podgoričkog Pazara" i bolje pripreme za doček Nove godine razlog taj što Skupština Glavnog grada nije donijela posebnu odluku za organizaciju ovog dešavanja.

U Podgorici su 23. oktobra održani lokalni izbori, ali rezultati nisu još proglašeni zbog žalbi Ustavnom sudu, koji nema kvorum za odlučivanje. Iz tog razloga nije došlo do usvajanja odluke o organizaciji dočeka Nove godine, ali i imenovanja nove gradske uprave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.