REGION

Plenković: Novi povjerenik "Agrokora" od 1. marta

Srna

26.2.2018

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da ima više kandidata za novog povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor".

-Ima ih više, rekao je Plenković prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog savjeta HDZ-a, odgovarajući na pitanje novinara da li ima ime novog povjerenika za "Agrokor".

Kada su ga novinari pitali kakav je kandidat za povjerenika, Plenković je odgovorio - "najbolji".

Hrvatski ministar uprave Lovro Kuščević rekao je da novi povjerenik za "Agrokor" mora do kraja da uradi dobro započet posao, da sačuva sva radna mjesta i stabilizuje privredu.

-To mora biti hrabar, dobar stručnjak, pošten i častan čovjek koji će ovaj važan posao dovesti do kraja, naveo je Kuščević.

Šef saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izrazio je uvjerenje da će Plenković do srijede "zatvoriti priču oko `Agrokora`" i da će ime novog povjerenika biti poznato prije sjednice Vlade u četvrtak, 1. marta.

Bačić je dodao i da vjeruje da će novi povjerenik i ekipa koja će to preuzeti do potpisivanja nagodbe voditi računa o zajedničkom interesu, a to je, kako je rekao, da bude "stabilizovan "Agrokor" radi stabilizacije privrede u Hrvatskoj".

Ante Ramljak podnio je ostavku na mjesto povjerenika Vlade Hrvatske za "Agrokor" zbog stalnih napada i pritisaka.

Ramljak je svu dokumentaciju o savjetnicima tog koncerna donio hrvatskom premijeru, koji je naredio analizu.

Predaja dokumentacije uslijedila je nakon izbijanja afere u kojoj je otkriveno da je kompanija u kojoj je Ramljak radio prije preuzimanja funkcije povjerenika dobijala 250.000 kuna /33.600 eura/ sedmično za usluge glavnog savjetnika u procesu restrukturisanja "Agrokora".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.