ODLUKE Sezonsko poskupljenje

Od danas nove cijene putarine u Hrvatskoj: Saznajte koliko ćete platiti vožnju do mora

Veće za čak 10 posto za pojedina kategorije vozila

Srna

Hrvatsaka: Nove cijene putarine

Foto: Ilustacija


Na autoputevima u Hrvatskoj od danas su na snazi nove cijene putarine, veće za čak 10 posto za pojedina kategorije vozila. 

Riječ je o sezonskom poskupljenju, koje se primjenjuje za motocikle, privatna vozila, privatna vozila s prikolicom i kampere.  

Cijena putarine na relaciji Zagreb - Dugopolje (Split) za privatne automobile, odnosno prvu kategoriju vozila, porat će sa 181 na 200 kuna (27 eura), Zagreb - Karlovac sa 19 na 21 kunu (oko 2,90 eura), a Zagreb - Rijeka sa 70 na 77 kuna (10 eura), prenose hrvatski mediji.

Vožnja autoputem do Zadra od danas će za automobile koštati 134 kune (18 eura), a do Šibenika 169 kuna (23 eura). Za vožnju do najjužnije tačke autoputa Zagreb - Ploče, do izlaza Čarapine iznad Ploča, koštat će čak 257 kuna (35 eura).

Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) podsjećaju da je model sezonskih cijena putarine jedna od prihvaćenih mjera finansijskog restrukturiranja firmi u sektoru putne infrastrukture, ali i da se oko 40 posto ukupnog godišnjeg prometa autoputevima ostvaruje u ljetnim mjesecima.  

Više o:

Hrvatska Putarina
NA VRH

Podijeli članak na