HRVATSKA

Milanović odgovorio Izetbegoviću: Dosta je bilo džeparenja

Gospodin Izetbegović je nekonzistentan jer je otišao kod hrvatskog premijera

Milanović: Nastavlja svađu. Arhiv

Avaz.ba

2.10.2020

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jučer je komentirao poruku čelnika stranke SDA Bakira Izetbegovića koji je kazao da je odbio poziv predsjednika da dođe u Hrvatsku.

 - Gospodin Izetbegović je nekonzistentan jer je otišao kod hrvatskog premijera. Meni je drago da je gospodin Izetbegović otišao kod premijera, kao što mi je bilo drago što je to učinio i Milorad Dodik. Hrvatska ima načina da se na miran i uporan, ako hoćete i bezobrazan način izbori za ono što njenom narodu u BiH pripada. Dosta je bilo džeparenja - izjavio je Milanović.

On se osvrnuo i na put BiH ka NATO savezu.

- Zemlja stagnira i kad mi netko kaže da će BiH ući u NATO - imam problem da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena. U ovakvoj situaciji stavljaš na leđa saveznika za kojeg moraš odgovarati, a on obaveze nije u stanju izvršiti. I osobno mi se čini da gospodin Izetbegović više gleda prema Ankari. Ali i Ankara je u NATO-u, barem još uvijek - dodao je Milanović.

Podsjetimo, predsjednik Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je u srijedu da se neće sastati sa Zoranom Milanovićem sve dok se šef hrvatske države ne sastane sa svojim kolegama iz bosanskohercegovačkog državnog vrha, odnosno dok se ne ispoštuje hijerarhija u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.