ZAGREB

Mladić se ubio u policijskoj stanici

Kako se nezvanično saznaje, muškarac je imao 25 godina

G. M. / Srna

Ubio se u policijskoj stanici

Foto: Index.hr


Mladić se ubio danas u policijskoj stanici u Zagrebu dok je nad njim vršena kriminalističko ispitivanje.

Policija je saopćila da se samoubistvo desilo u 13.23 sati u privremenim službenim prostorijama Prve policijske stanice Zagreb. Hrvatski državljanin nad kojim se sprovodilo kriminalističko ispitivanje počinio je samoubistvo vatrenim oružjem.

Kako se nezvanično saznaje, muškarac je imao 25 godina.

Prema prvim informacijama, za osumnjičenog je tokom kriminalističkog ispitivanja utvrđeno da zakonito posjeduje više komada vatrenog oružja koje je prilikom pretrage kuće dobrovoljno predao.

Policijski službenici su oduzeli navedeno oružje a u službenim prostorijama započeli su formalni postupak privremenog oduzimanja, odnosno popisivanja vatrenog oružja, prenose hrvatski mediji.

Osumnjičeni muškarac, koji je do tada u potpunosti sarađivao s policijskim službenicima i svojim ponašanjem nije pokazivao znakove da bi naudio sebi ili policijskim službenicima, u jednom trenutku je naglim pokretom uzeo jedan komad vatrenog oružja i njime počinio samoubistvo, saopćila je policija.

Odmah po saznanju za događaj glavni direktor policije uputio je stručni tim policijskih službenika Direktorata policije kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Uviđaj na mjestu događaja obaviće Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu.

Više o temi Zagreb

NALAZI ZA 15 MINUTA
U Zagrebu počela masovna testiranja na koronavirus
NA VRH

Podijeli članak na