ZAGREB

Nestvarna scena u centru grada: Iz stana bivšeg ministra kranom izvukli golemi bazen

Ko, pobogu, ima takvu grdosiju u stanu i zašto je miče, pitali su se okupljeni stanari

Kada je duga šest metara. Jutarnji list

Fu. M. / Jutarnji list

16.6.2021

Šest metara dugu i više od tone tešku grdosiju od plastike i metala izvukli su radnici proteklog vikenda uz pomoć krana iz stana u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu.

Riječ je o luksuznom unutarnjem bazenu koji se nalazio na najvišem spratu zgrade na kućnom broju 16, a zbog njegove veličine i težine nije bilo druge nego da to izvedu kroz krov, piše "Jutarnji list".

U ulici se, kažu nam stanari koji su pomalo nadrealan prizor i fotografirali, prvo pojavio veliki kamion koji su metalnim šipkama "uzemljili" na cestu, a onda je krenula delikatna operacija izvlačenja uz pomoć dizalice.

Nadrealni prizori. Jutarnji list

- Ko, pobogu, ima takvu grdosiju u stanu i zašto je miče - pitali su se okupljeni stanari, od kojih su neki brinuli za svoje parkirane automobile preko kojih se bazen prebacivao na prikolicu kamiona.

Međutim, kako piše "Jutarnji list"  bazen i stan su u vlasništvu Hrvoja Vojkovića, bivšeg ministra gospodarstva i nekadašnjeg šefa Croatia osiguranja, koji je prodaju istog prostora oglašavao još 2019. godine. Kako se tada pisalo, riječ je o dvoetažnom stanu ukupne površine 486 kvadrata koji ima deset soba, wellness zonu, u kojoj je bazen i bio smješten, a tada se nudila i mogućnost kupnje cijele zgrade. Cijena - 3,3 miliona eura, navodi list.

Bazen izvučen kroz krov. Jutarnji list

Gigantski bazen koji je odvezen inače je endless pool. Funkcionira slično traci za trčanje jer simulira plivanje guranjem vode suprotno od smjera u kojem se pliva, što plivaču stvara otpor. Cijene takvih luksuznih bazena, barem one dostupne na internetu, kreću se od 90 do 250.000 kuna, ovisno o dodacima koje imaju, osvjetljenju, trakama za trčanje u vodi i slično.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.