HRVATSKI PREMIJER

Plenković o prepucavanjima Milanovića i Vulina: Takve izjave su totalno neprimjerene

a želim da se prvo pitanje hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj unapređuje, rekao je Plenković

Fu. M.

Anrej Plenković

Foto: Agencije


Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je posljednje izjave predsjednika Zorana Milanovića i srbijanskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji je rekao da "Zoran Milanović spada u gluplje hrvatske političare".

- Za razliku od većine aktera na sceni, i hrvatske i srpske, ja sam predsjednik vlade koji namjerno, sustavno, svjesno, s punim uvjerenjem izbjegava takve situacije međusobnog medijskog prepucavanja i nametanja retoričkog konflikta, od kojeg možemo imati samo štetu. Čvrsto stojim oko takvog stava - kazao je Plenković pa dodao:

- Svejedno smatram da su ove izjave, naročito ove koje Vulin izgovara, totalno neprimjerene, treba ih odbaciti i osuditi na svaki način. Ja želim da se prvo pitanje hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj unapređuje, da njihova prava budu zaštićena, da se oni dobro osjećaju. Imali smo ovaj poziv za vješanjem zastava, vidjeli ste da se to u Hrvatskoj nije dogodilo zbog povjerenja i kvalitetnog odnosa koji vlada RH ima sa svojim koalicijskom partnerom SDSS-om i njihovim mudrim, odmjerenim stavom koji su oni iskomunicirali.

NA VRH

Podijeli članak na