IPAK NIJE ZEMLJOTRES

Probijen zvučni zid nad Zagrebom

Tokom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, stoji u saopćenju MORH-a

Naime, MORH je najavio da će vojni avioni letjeti nad više kantona i da je moguće probijanje zvučnog zida. ILUSTRACIJA

A. O.

23.9.2022

Na području Zagreba prije par minuta čula se snažna buka, poput eksplozije.

Najvjerojatnije su vojni avioni probili zvučni zid.

Naime, MORH je najavio da će vojni avioni letjeti nad više kantona i da je moguće probijanje zvučnog zida.

- U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ-a), piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će danas od 12 do 16 sati letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida - saopćilo je Ministarstvo obrane RH.

Letovi će se provoditi na području Zagrebačkog, Bjelovarsko-bilogorskog, Koprivničko-križevačkog, Požeško-slavonskog, Osječko-baranjskog, Virovitičko-podravskog, Brodsko-posavskog i Sisačko-Moslavačkog kantona na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.


Objava na Twitteru. PRINTSCREEN

HRZ sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj. Tokom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje, stoji u saopćenju MORH-a.

Inače, EMSC je prije nekoliko minuta objavio kao da se dogodio zemljotres. Međutim, nije mogao detektovati jačinu. Razlog toga je upravo jer se nije ni desio. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.