NOĆ BILA RELATIVNO MIRNA

U Rijeci vatrogasci i danas ispumpavaju vodu iz poplavljenih objekata

Imamo određene dijelove grada gdje voda prodire i kroz zemlju, moramo čekati još dan dva da se voda isuši, pojasnio je Hinko Mance, zapovjednik JVP-a Rijeka

Kiša trenutno ne pada. Printscreen

H. J. I.

30.9.2022

Vrijeme u Rijeci je i dalje promjenjivo i oblačno, a kiša trenutno ne pada. Noć je bila relativno mirna, a vatrogasci su imali nekoliko intervencija.

- Opet je kiša u periodima dosta jako padala tako da smo imali četiri intervencije zbog prodora vode i prokišnjavanja na objektima i još imamo dvije intervencije, ispumpavanje velikih količina vode iz dva objekta, voda stalno prodire u njih kroz podzemlje, radimo na sanaciji. Imali smo još jedan manji požar - rekao je HRT-u Hinko Mance, zapovjednik JVP-a Rijeka.

- Prvi udarni dan imali smo 70-ak vatrogasaca na raspolaganju, jučer oko 50, a noć smo prošli s 35 vatrogasaca, sad se snage pomalo reduciraju jer je stanje povoljno - dodao je Mance.

- Rijeka je tako konfigurirana da se voda s okolnih brda slijeva u nizinu i dok se taj bazen ne isprazni, voda će dolaziti do mora. Imamo određene dijelove grada gdje voda prodire i kroz zemlju, moramo čekati još dan dva da se voda isuši - pojasnio je Mance.

Riječki vatrogasci očekuju i danas pozive na intervencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.