REGION

Požar u gimnaziji podmetnut, izgorjele knjige, učionica...

Avaz.ba

4.1.2018

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u toku noći je podmetnut požar, žrtava nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Teško je u ovom trenutku procijeniti vrijednost materijalne štete pričinjene nakon požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, rekla je direktorka Slavica Marković.

- Šteta je velika. Dosta je uništeno stvari, predmeta, ali i ono što ima neprocjenjivu vrijednost, a to su knjige, slike...", kaže Marković.

Prema njenim riječima, požar je zahvatio tri nastavničke kancelarije i jednu učionicu.


Upitana da li će se nastava nesmetano odvijati nakon praznika, Marković odgovara da se, zahvaljujući Komunalnoj službi Kragujevca i zaposlenih u školi, sada raščišćava prostor, navodeći da će sve biti osposobljeno za nastavu do 9. januara. 

Napominje da će prije početka nastave biti provjerene električne instalacije, kako bi se utvrdilo da nema opasnosti za djecu i zaposlene. 

Kako je dodala, policija je još nije zvanično obavijestila o uzroku požara. 

Ranije danas PU Kragujevac saopštila je da je uhapsila N. G. (1981) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar u gimnaziji. 

U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je velika materijalna šteta, navodi se u saopštenju i dodaje da su požar ugasili pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kragujevcu.   

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu bit će sproveden tužiocu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.