REGION

Sljedeći protest "Stop krvavim košuljama" 22. decembra

Organizatori informaciju objavili danas

S okupljanja demonstranata. Screenshot

FENA

16.12.2018

Protest "Protiv nasilja: Stop krvavim košuljama" bit će održan ponovo u subotu, 22. decembra, objavili su danas organizatori. 

Drugi protest protiv nasilja kome je prisustvovalo više hiljada građana održan je jučer u Beogradu, a na kraju skupa sljedeće okupljanje bilo je najavljeno za 16. januar, na godišnjicu ubistva lidera inicijative SDP-a Olivera Ivanovića. 

- Kao organizatorica protesta "Stop krvavim košuljama" s ekipom koja radi groznicu subotnje večeri, uprkos prvobitnoj najavi, poslije svih vaših reakcija, odlučili smo da zimska čarolija ne prestaje! Vidimo se sljedeće subote u 18 sati, Plato. Grudva raste i neće se zaustaviti! Rušimo Snješka - navela je predstavnica organizatora protesta Jelena Anasonović na Twitteru.

Učesnici jučerašnjeg skupa, koji je prošao bez incidenata, poručili su da će istrajati u borbi do pobjede i da će pobijediti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kao što su pobijedili bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića, prenose beogradski mediji.

Protest "Protiv nasilja: Stop krvavim košuljama" pokrenut je povodom napada na lidera ljevice Srbije i jednog od osnivača "Saveza za Srbiju" Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.