SRBIJA

Vozač autobusa koji je prepolovio voz u Nišu ispričao svoju stranu priče

Poslije oporavka od povreda u nesreći vozač je 31. decembra saslušan i odmah nakon toga mu je određen zatvor do 30 dana

Policija uhapsila vozača. Blic.rs

Index.hr

3.1.2019

Vozač "Niš ekspresovog" autobusa M. Z. (31) u kojem je nakon sudara s vozom na prijelazu u Donjem Međurovu poginulo sedmero, a povrijeđeno još 32 putnika, saslušan je u Javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen zatvor do 30 dana.

Prema neslužbenim saznanjima, vozač se branio da je postupio po pravilima saobraćaja – da je stao ispred pružnog prijelaza i pogledao lijevo i desno da bi se uvjerio ide li voz. Navodno je tek tada krenuo prelaziti pružni prijelaz, ali je iznenada stigao voz. 

Međutim, izjavu vozača jasno demantira snimak s kamere iz autobusa na kojem se vidi da u trenutku prelaska preko pruge nije pogledao ni lijevo ni desno, već samo pravo.

Vozač se sumnjiči da je počinio teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. 

Vozač je i sam teško povrijeđen u sudaru, zbog čega je jedno vrijeme bio i na intenzivnoj njezi Klinike za anesteziju, ali se oporavio i 31. decembra je otpušten iz bolnice pa je odmah u pratnji policije priveden na saslušanje.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći prije desetak dana putnički voz sudario se s punim autobusom oko 7.30 sati i prepolovio ga. Na licu mjesta poginule su tri osobe, među kojima je jedno dijete, a tokom dana još dvije. 

U danima koji su uslijedili još dvije osobe izgubile su životnu bitku. Posljednja žrtva preminula je danas, kada joj se pogoršalo stanje u noći između 1. i 2. januara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.