SRBIJA Direktoru naloženo da Ministarstvu dostavi izveštaj

Vršnjaci u školi na Voždovcu štapom silovali dječaka i sve snimali mobitelom

Svi detalji incidenta bit će utvrđeni u skladu s procedurom

Blic.rs
19.03.2019 14:23

Incident se dogodio 4. marta

Foto: Ilustracija

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja tražilo je od direktora Osnovne škole "Karađorđe" Milana Žegarca da im dostavi izvještaj o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta, nakon što su pojedini mediji objavili da su dječaka vršnjaci navodno silovali štapom u dvorištu škole, kao i da su sve snimali mobitelom, prenosi Blic.

Kako su dodali, direktoru je naloženo da Ministarstvu dostavi izvještaj o tome je li se nešto dogodilo i šta, sa izjavama svih učenika koji su učestvovali, nastavnika, kao i njihovih roditelja.

- Pošto je riječ o vrlo osjetljivoj stvari i maloljetnicima, u javnost nećemo izlaziti ni s kakvim detaljima - rečeno je iz Ministarstva, prenosi Blic.

Svi detalji incidenta bit će utvrđeni u skladu s procedurom, a u međuvremenu otac dječaka tvrdi da mu je direktor rekao da ne prijavljuje slučaj policiji, već će on obavijestiti roditelje i poduzeti odgovarajuće mjere.

Neki roditelji čija djeca idu u tu školu rekli su da su čuli da se dogodio incident, ali da nisu upoznati s detaljima, prenosi Blic.

Oglasi

Komentari

NA VRH