SRBIJA

Starleta osuđena zbog ucjenjivanja biznismena: "Spremi 20.000 eura, objavit ćemo te u novinama"

Medicinska je sestra po zanimanju

Anabela Šćekić Tigrica popularnost stekla učešćem u rijalitu programu. Arhiv

Avaz.ba

17.12.2019

Starleta Anabela Šćekić Tigrica (40) pravosnažno je osuđena na osam mjeseci, uvjetno na tri godine zatvora, i kaznu od 50.000 dinara (424 eura) zbog toga što je u februaru 2018. godine pokušala prevariti jednog biznismena.

Tigrica je od njega tražila 300 eura, jer je navodno izgubila telefon u kojem su bile njihove fotografije i video-snimci, a toliko joj je, kako je rekla, trebalo da povrati izgubljeni telefon. Međutim N. N. je slučaj prijavio policiji i starleta je uhapšena s kovertom u kojoj je bilo 300 označenih eura.

Istom presudom Apelacionog suda, na tri godine zatvora zbog ucjene je osuđen i starletin prijatelj Radovan Lukajić. 

- Sa svog mobilnog telefona poslao mu je četiri fotografije, kao i poruku: "Ovo je stiglo do mene, imaš li prijedlog kako da ovo riješimo, ovo je samo dio o tebi, imamo još dosta snimaka, slika tvojih raznih avantura koje mogu izaći u novinama, što je vrlo loše, znaš zbog čega i koga". N. N. je nakon toga pozvao navedeni broj na koji se javio njen prijatelj i rekao mu da zna gdje mu žive bivša supruga i kćerka, kao i da spremi 20.000 eura u roku od tri dana, jer će u suprotnom snimke koje posjeduje objaviti u dnevnim novinama - navodi se u presudi Apelacionog suda.

Anabela Šćekić Tigrica popularnost stekla učešćem u rijalitu programu. Arhiv

Inače, Lukajić je stari poznanik policije. Još 2014. godine hapšen zbog razbojništva, prilikom kog je, maskiran u policijsku uniformu, sa saučesnicima upao u stan jedne Beograđanke. Iz stana su odneli 55.000 eura.

Protiv njega se vodio i postupak u Republici Srpskoj, a sa dvojicom saučesnika 2013. godine je pokušao iznuditi 55.000 KM od banjalučkog biznismena.

Podsjetimo, Anabela Šćekić, prema ranijem pisanju medija, medicinska je sestra po zanimanju, a javnost je za nju čula kada je biznismena Dejana Popovića Tigra, optužila da je primoravao na protivprirodnu blud. Navodno je po njemu i dobila nadimak Tigrica, dok je popularnost stekla učešćem u rijalitu programu.

Inače, prema saznanjima Blic.rs, Anabela Šćekić i Tijana Štrulović koja je također učestvovala u ucjeni biznismena bile su dio mreže elitnih prostitutki koje je podvodio uhapšeni makro Mihailo Maksimović (38) i na taj način su se upoznale.

Grupa koja je brojala dvadesetak djevojaka različitih profila opsluživala je poznate direktore banaka, sportiste, estradne menadžere i kompozitore, razbijena je 2014. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.