SRBIJA

Vučić tokom posjete Prijepolju i Priboju: Šta vam je hitno da se napravi, vidjet ćete mašine za 15 dana

Uložit ćemo 30 miliona eura u gasovod

Vučić: Ubrzo počinju radovi. Tanjug

N. Demirović

21.5.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u posjeti Prijepolju i Priboju u Zlatiborskom okrugu, a tom prilikom je razgovarao sa mještanima i obećao im niz insfrastrukturnih projekata.

- Znam da nema novih fabrika u Prijepolju, šta vam je hitno da se napravi, pitao je Vučić boraveći u Prijepolju.

On je rekao mještanima da mu je rečeno da se uradi put do Mileševe, ali da će napraviti i put ka Kamenoj Gori.



Napraviti brzu saobraćajnicu

- Vidjet ćete za 15-20 dana mašine na terenu, naveo je on, prenose srbijanski mediji.

Vučić je tokom posjete pričao sa mještanima koji su mu napomenuli da je izgradnja saobraćajnica jedna od prioritetnih stvari u ovom kraju zemlje.

- Valjevo nije na auto-putu, ali brza saobraćajnica koja se pravi je već donijela dvije fabrike. Zato hoćemo da napravimo brzu saobraćajnicu i da je povežemo s auto-putem - poručio je predsjednik Srbije.

On je naglasio i da je neophodno da se radi na izgradnji kanalizacione mreže, a po njegovim riječima osam miliona za vodovod nije problem, ali je također izrazio bojazan da ta suma možda neće biti dovoljna. Sa mještanima je priče bilo i o gasovodu.

- To je najjeftiniji i najbolji energent i također jedan od uslov za dolazak investitora. Ove godine krećemo i 30 miliona eura ulažemo, dobijate gasovod. Mislim da je to važna vijest - poručio je Vučić građanima Prijepolja koji su ga dočekali u tom gradu.

Pozvao Sinišu Malog

Nakon što mu je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović dao informaciju da bi gasovod od Zlatibora do Priboja koštao oko 10 miliona eura, zatim do Bistrice još 12, do Prijepolja još pet miliona, toliko još do Nove Varoši i oko dodatnih 12 miliona do Sjenice, Vučić je pozvao telefonom ministra finansija Sinišu Malog, koji je potvrdio da u budžetu ima prostora za ulaganje od 30 miliona eura u gasovod za te četiri opštine do kraja godine.

Vučić je istakao da je gasovod strateški važan, zbog investitora, ali i stanovništva, da bi imali čist vazduh, da se ne bi grijali na čvrsta goriva, ali i da bi im grijanje bilo jeftinije.

- Važno je za dolazak fabrika, koje bez toga ne dolaze. A, ne možemo da uradimo za Prijepolje, a da ne uradimo za Priboj, Sjenicu, Novu Varoš, rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.