PRAVA SITNICA

Gejmerska stolica Porsche x Recaro od 2.500 eura

Proizvodi se u Njemačkoj i ukupan broj proizvedenih primjeraka bit će 911

Porsche x Recaro stolica. Instagram

N. D.

18.1.2023

Sa saradnjom koja je započeta šezdesetih godina sa modelom 911, Porsche i Recaro dijele strast i entuzijazam za sport, takmičenje i kultni dizajn. Danas ove kompanije udružuju snage kako bi nam donijele ograničenu seriju gejming stolica za koju se tvrdi da donosi 100 posto trkačkog duha čak i van trkačke staze.

Porsche x Recaro gejmerska stolica predstavljena je na virtuelnoj 24-satnoj utrci u Le Manu.

Porsche 911 GT3 R, koji je inspirirao dizajn nove stolice za igranje, takođe je prvi put predstavljen kao deo virtuelne trkačke serije. Naravno, igračku stolicu u crvenoj, bijeloj i crnoj boji koristit će Porsche eSports radni tim.

Porsche stolica za igrice je, zapravo, ograničena serija Recaro Eco Platinum stolice. Naslon ima otvore za pojas i krasi ga Porscheov grb naprijed i Recaro logo pozadi, dok 5D naslon za ruke dolazi sa aluminijumskom podrškom i višestrukim podešavanjima. Baza je također napravljena od lagane legure aluminijuma.

Ostale karakteristike uključuju beskonačno podešavanje, što omogućava podešavanje visine sjedišta u bilo kojem trenutku. Točak sjedišta je ojačan kopolimerom i dizajniran za sve podove. Maksimalna nosivost je 150 kilograma.

Porsche x Recaro gejmerska stolica košta oko 2.500 eura, proizvodi se u Njemačkoj i ukupan broj proizvedenih primjeraka bit će 911.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.