ANALIZA PODATAKA

Saradnja Fortnite i Doctor Who na dvije sedmice

Oni su također nagovijestili da će se prijelaz odviti na sličan način kao što su bili prethodni događaji u “Fortniteu”

Fortnite. Printscreen

A. O.

20.4.2023

Saradnja između „Fortnitea“ i „Doctor Whoa“ bi se mogla ostvariti, pokazuje analiza podataka.

U tweetu objavljenom proteklog vikenda, korisnik Twittera “iFireMonkey”, koji ima iskustva u tačnom predviđanju ažuriranja vezanih za “Fortnajt”, podijelio je ono što zna o glasinama koje su vezane za ovu kolaboraciju.

Besplatne nagrade

Programer podataka je podijelio da će, na osnovu onoga što “znaju”, to biti dvonedjeljni događaj i ponudit će igračima besplatne nagrade u zamjenu za ispunjavanje zadataka.

”Doctor Who” će navodno sadržati razne iteme u prodavnici “Fortnite”, pored besplatnog spreja “Beep The Meep”. “Beep the Meep” je dugogodišnji negativac u seriji stripova “Doctor Who”, a vanzemaljac će se prvi put pojaviti u emisiji uživo kasnije ove godine.

”iFiremonkey” je sugerisao da je sve najverovatnije zakazano za novembar i da će se fokusirati na 60. godišnjicu emisije i debi “Beep The Meep”.

Oni su također nagovijestili da će se prijelaz odviti na sličan način kao što su bili prethodni događaji u “Fortniteu”, kao što su “Most Wanted” i “Dragon Ball”, i rekli su da će biti lansirana kreativna mapa sa događajem.

Sopstvene mape

Ako se ove glasine pokažu istinitim, to ne bi bio prvi put da se “Doctor Who” pojavljuje u “Fortniteu”. Prošle godine, naučnofantastični lik je bio zvijezda sopstvene mape “Creative Mode” u “Fortniteu”, a igrači su bili zaduženi da poprave “TARDIS” svemirski brod dok izbjegavaju vanzemaljce.


Tada je Met Vej, globalni direktor za igre, opisao “Fortnite” prelaz kao veliku priliku da se igračkoj publici predstavi “Doctor Who”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.