ZIMSKI KUP

League of Legends: Na ovom gejming turniru možete osvojiti 6.000 eura

Na turniru otvorenom za igrače mogu igrati ljubitelji videoigara iz 18 evropskih zemalja uključujući Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu

Zimski kup međunarodnog League of Legends turnira. Esportsbets.com

E. Ag.

15.2.2024

Zimski kup međunarodnog League of Legends turnira, uz igranje i zabavu, trebao bi potaknuti zajedništvo među igračima u jednoj od najpopularnijih igara na svijetu. Uz pružanje prilike za takmičenje na visokom nivou u profesionalnom gejmingu, može se osvojiti i velika novčana nagrada od 3.000 eura, dok je ukupni fond turnira 6.000 eura. Za drugo mjesto osvaja se 1.500 eura, a za treće i četvrto po 750 eura.

18 evropskih zemalja

Na turniru otvorenom za igrače mogu igrati ljubitelji videoigara iz 18 evropskih zemalja uključujući Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, tako da se radi o međunarodnom takmičenju na najvišem nivou. Ambasadori turnira su igrači Nervarien, Kubon, Eastahh i Alois_NL.

Šesnaest timova će se takmičiti u 4 kategorije. Četiri najbolja tima iz svake kvalifikacije borit će se u sistemu dvostruke eliminacije kako bi se plasirali u nokaut-fazu. Polufinalne utakmice planirane su za 27. mart 2024. i odigrat će se u formatu „Best of 3“. Veliko finale održat će se 28. marta, kada će se proglasiti i pobjednički tim, piše Smartlife.rs.

Takmičenje će započeti showmatch utakmicom između grupa ambasadora. Tim Kubona i Nervariena suočit će se s Aloisovim i Eastahhovim timom. Osim standardnog 5v5 igranja na Summoners Riftu, gledaoci će svjedočiti 2v2 i 1v1 dvobojima na Howling Abyssu s dodatnim izazovima. Događaj će se emitirati na kanalima kreatora 20. februara u 18 sati.

Testiranje vještina

Istovremeno, ovo je izvrsna prilika za igrače da testiraju svoje vještine igranja League of Legends protiv protivnika iz različitih regija na Samsungovim monitorima. Naime, turnir sponzorira Samsung sa svojim monitorima Odyssey koji su namijenjeni za igranje igara.

Model Samsung Odyssey OLED G9 je jedinstveni 49-inčni gejming monitor s 1800R zakrivljenjem za potpun uranjajući doživljaj te 240Hz osvježavanjem i vremenom odziva od samo 0,03 ms.

Ekran pruža impresivne vizuelne efekte, zapanjujuće iskustvo i nevjerovatnu brzinu. Središte Odyssey OLED G9 monitora je revolucionarni Neo Quantum Pro procesor koji analizira i optimizira svaki kadar na OLED ekranu za maksimalan kvalitet prikaza.

Detaljne informacije o turniru mogu se pronaći na službenoj internet-stranici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.