USPJEH MALIH FUDBALERA

Dječaci i djevojčice iz "J Academy Sarajevo" pobjednici turnira u Banjoj Luci: Zlato otišlo u Sarajevo

Iza nas je još jedno lijepo iskustvo gdje su naša djeca bili pravi primjer kako na terenu, tako i van njega, kazao je Memić

Mali fudbaleri okitili se zlatom - Avaz
Mali fudbaleri okitili se zlatom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

14.2.2024

Proteklog vikenda u Banjoj Luci održan je internacionalni turnir "Banja Luka Youth Winter Cup" gdje je učešće uzelo više od 150 ekipa iz Mađarske, Austrije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Uživali u akcijama

Među učesnicima bila je i ekipa Fudbalske akademije "J Academy Sarajevo" sa generacijom 2012., koja je zaslužno odnijela prvo mjesto. Kako je za portal „Avaza“ kazao jedan od trenera Anes Memić, ovo je prvi put da učestvuju na ovom turniru i odmah zlato.

- Tokom cijelog turnira naša zlatna djeca su igrala odlično, uživali smo u njihovim akcijama, potezima i golovima. Ekipa je odigrala odličan turnire bez poraza. Iza ove ekipe je veliki broj osvojenih turnira, prošlogodišnji su prvaci u svojoj generaciji u takmičenjima koje organizuje fudbalski savez kantona Sarajevo i trenutno zauzimaju prvo mjesto na tabeli istog takmičenja – istakao je Memić.

Pored odlične igre, dodao je, djeca koja treniraju u akademiji na najbolji mogući način promovišu sve ljepote fudbala, fair play i lijepo ponašanje. 

Riječi hvale

- Bilo je lijepo sjediti na tribinama i slušati komentare domaće publike koji su imali samo riječi hvale za našu djecu i trenere. Iza nas je još jedno lijepo iskustvo gdje su naša djeca bili pravi primjer kako na terenu, tako i van njega. Treninzi i sve aktivnosti ove akademije se održavaju na prostoru općine Ilidža.

Svi zainteresovani se mogu priključiti njihovim redovnim treninzima i biti dio crno-bijele porodice. Moto akademije:"Odgajamo ljude pa tek onda fudbalere“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.