POTVRDIO ZAKERBERG

Meta će smanjiti cijenu za Quest Pro VR slušalice

Cijena Quest 2 slušalica od 256 GB će sada iznositi 429 dolara, rekao je Zakerberg

Quest Pro VR slušalice: Bit će jeftinije. Instagram

A. O.

14.3.2023

Cijena od 1.500 dolara za Meta Quest Pro slušalice bila je velika prepreka za mnoge, ali Mark Zakerberg (Zuckerberg) na Instagramu je otkrio da će se iznos sniziti.

- Cijena Quest 2 slušalica od 256 GB će sada iznositi 429 dolara, odnosno samo 30 dolara iznad uobičajene verzije od 128 GB. Smanjene cijene treba da pomognu da "više ljudi uđe u VR" - rekao je Zakerberg.

Smanjenje cijena stiže u trenutku kada se očekuje predstavljanje novih Quest slušalice sljedeće generacije kasnije ove godine.

Jeftinije Quest 2 slušalice mogle bi pomoći Meti da očisti zalihe prije nego što novi model stigne. Meta je podigla cijene prošlog avgusta kako bi kompenzovala veće troškove proizvodnje, prenosi PS Press.

Oba smanjenja također ukazuju na borbu kompanije da se okrene ka metaverzumu. Iako ostaje posvećena konceptu i ulaže 20 posto svog budžeta za 2023.godnu u svoju jedinicu Reality Labs, ta jedinica nastavlja da gubi milijarde dolara po kvartalu.

Smanjene cijena omogućiće pristupačniju kupovinu slušalica većem broju korisnika. Shodno tome, slušalice će pomoći u usvajanju Horizon Worlds-a i drugih aplikacija koje kompanija nudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.