AUKCIJA

Mask rasprodaje inventar Twittera: Od znakova, preko stolica, do selfija glumaca

U ponudi i DJ-kabina te dovoljno muzičkih instrumenata za opremanje benda

Aukcija u septembru. CNN

M. Z.

11.8.2023

Vlasnik platforme X Ilon Mask (Elon Musk) odlučio je organizirati aukciju predmeta vezanih za prošlost ove kompanije, koja je dugo godina bila poznata pod imenom Twitter. 

584 predmeta

Na aukciji se nudi 584 predmeta, a među njima su znakovi Twittera koji su nekad bili postavljeni na zgradi ove firme, kao i stolovi za kafu, ogromne krletke za ptice ili ulja na platnu, prenosi BBC.

Jedan od znakova Twittera s poznatim logom plave ptice je i dalje pričvršćen na zgradi kompanije u San Francisku, ali i on je stavljen na aukciju. U ponudi su i desetine stolova i stolica, DJ-kabina i dovoljno muzičkih instrumenata za opremanje benda.

Aukcija je nazvana "Ribranding Twittera: Online aukcija suvenira, umjetničkih djela, uredskih potrepština i mnogih drugih stvari!" Na aukciji će se naći i dvije uljane slike fotografija koje su postale čuvene na Twitteru.

Prva je selfi glumice Elen Dedženeres (Ellen DeGeneres) na dodjeli Oskara 2014. godine na kojem se vidi mnoštvo holivudskih zvijezda kao što su Bredli Kuper (Bradley Cooper), Meril Strip (Meryl Streep), Kevin Spejsi (Spacey)... 

Fotografija Baraka 

Drugi je fotografija bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame (Barack) kada je ponovo izabran na ovu dužnost u novembru 2012. godine, a na njoj grli svoju suprugu Mišel (Michelle). Aukcija počinje 12. septembra i završava se dva dana kasnije, piše Bljesak.info. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.