NEMA OGRANIČENJA

Mask: Ako vam šef pravi probleme zbog vaših objava, mi ćemo pokriti pravne troškove

Inače, Mask je krajem jula rekao da su mjesečni korisnici X-a dosegnuli "novi maksimum"

Mask: Preimenovao Twitter u X. CNN

A. O.

6.8.2023

Multimilijarder i vlasnik društvene mreže X Ilon Mask (Elon Musk) planira pokriti pravne troškove ljudi prema kojima su se poslodavci nepravedno ponijeli zbog objava ili lajkova na društvenoj mreži prethodno poznatoj kao Twitter.

- Ako ste bili nepravedno tretirani od strane vašeg poslodavca zbog objava ili lajkanja nečega na ovoj platformi, mi ćemo finansirati vaš pravni trošak - objavio je Mask na X-u dodavši da neće biti ograničenja u finansiranju računa.

Inače, Mask je krajem jula rekao da su mjesečni korisnici X-a dosegnuli "novi maksimum" te je podijelio graf koji prikazuje da je posljednja brojka premašila 540 miliona korisnika.

Ta brojka stigla je u trenutku kada kompanija prolazi kroz organizacijske promjene i nastoji povećati trenutno padajuće prihode od oglašavanja. Mask je u julu preimenovao Twitter u X i predstavio novi logo s kojim je zamijenjen 17-godišnji ikonični logotip plave ptice, označivši tako fokus na stvaranje "aplikacije za sve".

Početkom jula je saopćio da je novčani tok i dalje negativan zbog gotovo 50-postotnog pada prihoda od oglašavanja i velikog duga. Porast prihod od oglašavanja koji se očekivao u junu nije se ostvario. Meta Platforms je 5. jula lansirao konkurentsku platformu pod nazivom Threads.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.