OBRADOVAT ĆE KORISNIKE

Mask unapređuje X: Uskoro uvodi opciju videopoziva

Rade na ubrzavanju rebrendiranja i planovima za budućnost

X uvodi promjene. News.com

E. Ag.

15.8.2023

Društvena mreža X, odnosno nekadašnji Twitter, bit će unaprijeđena novom opcijom, što dokazuje da Ilon Mask (Elon Musk) ne odustaje od namjere da uvede promjene.

Naime, direktorica X-a Linda Jakarino potvrdila je da će korisnici ove platforme uskoro moći obavljati i videopozive.

Oslobađanje od Twittera

Jakarino je tokom intervjua za CNBC najavila novu funkciju na X-u.

- Uskoro ćete moći da obavljate videopozive bez potrebe za otkrivanjem svog telefonskog broja bilo kome na platformi - izjavila je ona.

Prema izjavama rukovodstva mreže, nove opcije su samo prvi korak u konačnom ostvarenju cilja o „oslobađanju od Twittera“, prenosi Nova.rs.

- Rebrendiranje zaista predstavlja oslobađanje od Twittera. Oslobađanje koje će nam omogućiti da promijenimo paradigmu i trenutni način razmišljanja. Ono će promijeniti način na koji komuniciramo, zabavljamo se i radimo. I sve to na jednoj platformi - ističe Jakarino.

Aplikacija za sve

Vlasnik mreže Ilon Mask već neko vrijeme izjavljuje da od X-a planira da napravi „aplikaciju za sve“. Ona bi u teoriji funkcionisala kao kineski WeChat i služila bi za pretragu, kupovinu, prodaju, četovanje, razmjenu multimedije, poruka, objave, za slanje novca, plaćanja itd.

- llon radi na ubrzavanju rebrendiranja i planovima za budućnost. Za sve ostalo sam odgovorna ja - objašnjava Jakarino, uz komentar da ima potpunu autonomiju u donošenju odluka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.