NOVA PRAVILA

Kreatori snimaka dojenja sada mogu zaraditi na YouTubeu: Postoje dva uvjeta

Osim toga, YouTube je promijenio svoje smjernice kada je u pitanju ono što naziva „neseksualno grafički ples“

Korisno za one koji prolaze kroz tu određenu fazu roditeljstva. Facebook

E. Ag.

1.12.2023

Web lokacija je ažurirala svoju politiku kako bi omogućila monetizaciju videozapisa o dojenju koji prikazuju areolu majke, kao i onih u kojima osoba na snimku demonstrira kako se koristi pumpa za grudi s vidljivim bradavicama.

Ne samo dojenje već i tverking

Ti videosnimci, međutim, moraju uključivati kontekstualnu referencu na dojenje i moraju uključivati dijete u sceni.

U suprotnom, i dalje neće moći da zarađuju od reklama. Videosnimci dojenja s otkrivenim bradavicama ranije nisu mogli da zarađuju na YouTubeu. Portparol je rekao za TechCrunch da je YouTube ponovo razmislio nakon što je dobio povratne informacije o tome koliko su oni korisni za one koji prolaze kroz tu određenu fazu roditeljstva.

Pored toga, YouTube je također promijenio svoje smjernice kada je u pitanju ono što naziva „neseksualno grafički ples“.

Kreatori sada mogu da zarađuju novac na videosnimcima sa plesnim pokretima kao što su tverking i grinding, osim ako su ti videosnimci napravljeni da se namjerno fokusiraju na “ekstremno minimalnu odjeću” plesača ili na njihove grudi, zadnjicu i genitalije.

Sadržaj pogodan za oglašivače

Oni također neće zarađivati ako koriste pokrete koji oponašaju seksualne radnje, kao što je hvatanje genitalija partnera tokom plesa. Međutim, uredu je prikazivanje „kratke odjeće“, kao i „prolazna milovanja seksualnih dijelova tijela“ i izvođenje pokreta koji oponašaju ili simuliraju seksualne činove u profesionalnom okruženju, kao što je plesni studio.

TechCrunch kaže da web lokacija sada pregleda postojeći sadržaj koji bi mogao da ispunjava uvjete za monetizaciju prema novim pravilima i da će uključiti svoje oglase ako su se zaista pridržavali njegovih smjernica za sadržaj pogodan za oglašivače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.