UPORAN U NAMJERAMA

Džoker s Floride prijeti: "Posljednje upozorenje"

Nastavlja se "kontroverza" u vezi s jednim likom iz predstojeće GTA VI videoigre

Tvrdi da je Rockstar "ukrao" njegov izgled. Facebook

E. Ag.

29.12.2023

Lorens Salivan (Lawrence Sullivan), poznatiji u javnosti kao Džoker s Floride, upravo je dao, kako kaže, "posljednji ultimatum" studiju Rockstar Games, gdje traži da mu se plati za jednog NPC-ja koji liči na njega.

On tvrdi da je Rockstar "ukrao" njegov izgled, pa je tako jedan kriminalac koji je hapšen u trejleru za igru veoma sličan Salivenovoj fotografiji iz 2017. godine.

Saliven je već nekoliko puta govorio o tome, tvrdeći da on i Rockstar "treba da razgovaraju" o programeru koji je navodno "ukrao" njegov lik, piše B92.

@lawrence.sullivan0 #take2 #gta #gta6 #gta6 #gta6trailer #miamijoker #florida #facemask #jokersmile #fyp #foryou #hahahahaha #california #airport #batman #rockstar ♬ original sound - Lawrence Sullivan

Mada NPC o kom je riječ ne izgleda identično kao Džoker s Floride, Saliven je uporan u svojim namjerama, pa je čak i ofarbao kosu u ljubičasto da do kraja bude sličan ovom liku.

Ovih dana, Saliven je objavio još TikTok video gdje traži novac od studija, rekavši da je u pitanju "posljednje upozorenje" prije nego što, zajedno sa svojim pravnim timom, poduzme mjere protiv kompanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.