TEHNOLOŠKO ČUDO

Prvi bežični OLED TV redefinira doživljaj ekrana: Gotovo nevidljiv kada je isključen

Čini se da sadržaj prikazan na providnom ekranu lebdi u zraku, ali se istovremeno stapa sa okolnim prostorom stvarajući impresivan vizuelni efekt

E. Ag.

17.1.2024

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je prvi na svijetu bežični OLED televizor na sajmu CES 2024. Sa 4K OLED ekranom i LG tehnologijom bežičnog video i audio prijenosa, LG SIGNATURE OLED T je pravo tehnološko čudo koje će transformirati iskustvo gledanja. 

Vrhunski kvalitet slike

OLED T pruža neograničene mogućnosti, dajući korisnicima potpunu slobodu u uređivanju životnog prostora uz vrhunski kvalitet slike i performanse koje pokreće novi α (Alpha) 11 AI procesor. Ovaj revolucionarni televizor osvojio je pet nagrada za inovacije na sajmu CES 2024, uključujući i Best of Innovation priznanje.

LG SIGNATURE OLED T odbacuje dominantan crni ekran koji nameće kućni dekor. Umjesto toga, tu je providni ekran od 77 inča koji se besprijekorno utapa u svako okruženje. Praktično nevidljiv kada je isključen, OLED T rješava stari problem – šta raditi sa „velikim crnim ekranom.“ Prelijepi prozirni ekran televizora čini da prostor djeluje veće i otvorenije, piše Bizlife.rs.

Jedinstveni LG OLED T donosi mnogo novih mogućnosti, od praktičnosti do različitih korisničkih iskustava. Transparentni bežični OLED ekran otklanja uobičajena ograničenja koja dolaze sa konvencionalnim televizorima i ne mora da se stoji uza zid. OLED T se može postaviti na sredinu sobe ili ispred prozora, jer ne remeti pogled. Uz televizor dolazi Zero Connect Box koji koristi najsavremeniju LG tehnologiju bežičnog prijenosa 4K slike i zvuka na OLED T, pa se TV može postaviti bilo gdje, bez obzira na to gdje se nalaze utičnice. Korisnici mogu da gledaju TV u skladnom okruženju, bez ijednog kabla između Zero Connect Box-a i OLED T televizora.

Pored toga, modularni dizajn LG OLED T daje mogućnost različitih načina instalacije. OLED T ima opciju samostalnog stajanja, uza zid ili na zidu. Korisnici ga mogu dodatno prilagoditi dodavanjem stojećih ili lebdećih polica na jednoj ili obje strane.

AI procesor

Transparentni bežični LG OLED omogućava vlasnicima da otkriju nove oblike zabave i upotrebe kroz dvostruko iskustvo gledanja: prozirno i neprozirno. Funkcija Always-On-Display (AOD) pretvara OLED T u prozirno digitalno platno za prikazivanje umjetničkih dela, videozapisa ili fotografija. Čini se da sadržaj prikazan na providnom ekranu lebdi u zraku, ali se istovremeno stapa sa okolnim prostorom stvarajući impresivan vizuelni efekt. Druga opcija je T-Bar funkcija koja omogućava prikazivanje korisnih informacija duž donjeg dijela ekrana gdje se prikazuju najnovije vesti, vremenska prognoza ili naslovi reprodukovanih pjesama, dok je ostatak ekrana transparentan.

Za savršeni OLED kvalitet slike, jednostavno kliknete na dugme za veći kontrast ekrana. Na ovaj način korisnici momentalno prelaze na bolji kvalitet slike LG OLED ekrana zahvaljujući novom α (Alpha) 11 AI procesoru sa četiri puta boljim AI performansama, čak 70 posto bolje grafičke performanse i 30 odsto veća brzina obrade u poređenju sa prethodnim procesorom.

Fascinantni LG SIGNATURE OLED T izložen je na sajmu CES 2024. od 9. do 12. januara na štandu kompanije LG. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.