BOLJE USLUGE

Nova mogućnost stigla na WhatsApp, testira se još jedna

WhatsApp svakodnevno radi na donošenju novih mogućnosti na platformu, a sada je stigla još jedna, dok je druga u testnoj fazi

Pinovanje poruka. Facebook

M. Z.

25.3.2024

Krajem prošlog mjeseca WhatsApp je uveo mogućnost ''kačenja'' (pinovanja) poruke u konverzacijama, ali ste mogli zakačiti samo jednu poruku. Međutim, to više nije slučaj.

Pinovanje poruka

Izvršni direktor kompanije Meta Mark Zakerberg (Zuckerberg) i šef WhatsAppa Vil Katar (Will Cathart) objavili su da korisnici sada imaju mogućnost zakačiti (pinovati) do tri poruke u pojedinačnim i grupnim chatovima. Moguće je zakačiti različite vrste poruka, kao što je tekst, fotografija i anketa.

Ono što je potrebno da biste zakačili poruku jeste da pritisnite dugo na nju, odaberete ''Pin'', te odaberete trajanje koliko će poruka biti zakačena. Prema zadanim postavkama, to je 7 dana, ali imate opciju da je zakačite na 24 sata ili čak 30 dana.

U grupnim razgovorima administratori grupe mogu dozvoliti članovima da zakače poruke, o čemu će biti obaviješteni svi članovi grupe. No, novi korisnici koji se pridruže grupi nakon što je poruka zakačena, neće imati priliku da je vide.

Osim te mogućnosti koja je već stigla na platformu, WaBetaInfo prenosi da najnovija beta verzija WhatsAppa za Android (2.24.7.12) nudi novu opciju kojom se onemogućava pregled linka u poruci. 

Pregled linka

U trenutnoj verziji WhatsAppa za Android, kada zalijepite link do web-stranice u polje za unos teksta, aplikacija učitava njen pregled, prikazujući naslov, opis i fotografiju, a kada je pošaljete, isti pregled stiže i drugoj osobi. 

Za one koji ne vole da vide pregled web-stranice, već samo link, najnovija opcija će svakako dobro doći. Naravno, oni koji vole da se učitava pregled linka i dalje mogu ostaviti trenutnu postavku, piše Bajtbox.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.