POCO F6

Xiaomi predstavio novi telefon sa Snapdragon 8s Gen 3 čipom

Ovaj telefon bi trebao ispuniti očekivanja uz minimalnu cijenu

Novi Xiaomi telefon. Xiaomi

Dž. R.

29.3.2024

Xiaomi je nedavno u Kini predstavio Xiaomi Civi 4, koji je prvi telefon sa Snapdragon 8s Gen 3 čipom. 

Čak i prije predstavljanja ovog telefona nagađalo se da će on stići i globalno, ali pod drugim brendom i nešto drugačijim specifikacijama, ali i dalje sa istim čipom. To će biti Poco F6, a ovo su dosad poznati detalji.

Brzo punjenje

Čini se da bi Poco F6 mogao opravdati očekivanja kao potencijalni flagship killer, naravno uz prihvatljivu cijenu. To potvrđuju i najnoviji detalji koji su procurili o ovom telefonu.

Naime, navodi se da bi ovaj telefon mogao stići sa brzim punjenjem od čak 90 W, što je značajan napredak u odnosu na prethodne modele iz Poco F serije. 

Također, ovo je prilično nestandardna brzina punjenja za mid-rangere, te je imaju samo neki Redmi Note Pro+ modeli, dok je iz Poco F serije ima samo Poco F4 GT. Kada je riječ o bateriji, navodno će Poco F6 biti isporučen sa baterijom od 5000 mAh.

Poco F6 trebao bi imati ekran sa 1.5K rezolucijom, a navodno će ga proizvoditi dvije firme. Nedavno je otkriveno da će ovaj pametni telefon imati glavni Sony IMX882 senzor kamere od 50 MP, što je različit senzor od onoga koji ima Xiaomi Civi 4 Pro. 

Nadalje, navodi se da će telefon imati Sony IMX355 8 MP ultraširoki senzor. Postoji opcija da telefon stigne nazad sa dva gore navedena senzora. Sprijeda će navodno biti selfie kamera sa senzorom od 20 MP.

Očekivati je da će Poco uskoro objaviti datum predstavljanja ovog telefona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.